PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osim o duelu sa Širokim Brijegom: Naše utakmice su uvijek otvorene

Željezničar će u okviru 7. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati kod Širokog Brijega.

foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba

Željezničar će u okviru 7. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati kod Širokog Brijega, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef stručnog štaba Plavih.

“Dobri su, dobro izgledaju. U prošloj specifičnoj utakmici su izgubili, ali sve se okrenulo protiv njih. Domaćin raspoložen, neke su okolnosti na koje nemaš utjecaja bile protiv njih. Ostali su bez igrača, primili neke super lijepe golove i na kraju zasluženo izgubili, ali to ne mijenja našu sliku o njima. Pokazali su na prijašnjim utakmicama kvalitete koje ih s pravom mogu staviti u vrh pretendenata za najviši plasman. Mi smo u situaciji u kakvoj jesmo, vratili smo se s puta, malo smo umorni, što je logično jer smo imali tešku utakmicu, ali igrači se mogu oporaviti, mladi su, nisu kao trener stari da im to teško pada. Ako ponove zalaganje, disciplinu, solidarnost koju su imali pogotovo u prvom poluvremenu, a ubacimo neke druge elemente koje nismo objektivno bili u stanju prikazati zbog kvalitete protivnika, imamo se ćemu nadati. Naše utakmice su uglavnom otvorene, gdje god se igralo, mislim da je u zadnjih par godina više pobjeda gostiju nego domaćina. Tako da i ova utakmica će biti otvorena, imamo ambicije da napravimo dobar rezultat i vidjet ćemo u nedjelju navečer ko će biti u pravu”, kazao je Amar Osim.

I najbolji strijelac Željezničara ove sezone, Mustafa Mujezinović, najavio je gostovanje na Pecari.

“Široki Brijeg je jako nezgodna i kvalitetna ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Imaju nekoliko odličnih igrača, igraju lijep nogomet, igraju od noge do noge. Što se nas tiče, dosta nas je izmorila utakmica s Maccabijem po veoma teškom vremenu. U Široki idemo dati svoj maksimum i ostvariti što bolji rezultat, a u vezi s atmosferom u ekipi, možemo biti zadovoljni, u svlačionici smo uvijek nasmijani. Malo nas je poremetilo što devet dana nismo trenirali i poraz je teško pao, ali šta je tu je, idemo dalje nastaviti s dobrim rezultatima u prvenstvu”, istakao je ofanzivac Željezničara.

Utakmica se igra večeras na Pecari sa početkom od 18:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P