PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osim: Pokazat ćemo stvari koje nismo mogli na terenu u Tuzli

Željezničar danas dočekuje Tuzla City, ekipu kojoj su gostovali dva puta u prethodnih 15 dana.
Amar Osim

U obraćanju pred utakmicu sa Tuzla Cityjem, Amar Osim se prvo osvrnuo na meč iz prošlog kola protiv Olimpika, jer smatra da je ostao nedorečen.

“Moram se osvrnuti na prošlu utakmicu. Imam dužnost kao sportski radnik da neke stvari ponovim, koje nisam stigao reći ili sam rekao, ali možda ne dovoljno glasno. Zaboravio sam spomenuti da je Olimpik, koji je uzeo bodove, neću reći zasluženo jer ne mislim tako, igrao jako korektno. Zaboravio sam to istaći. Nisu nabijali, nisu se valjali. Dali su odličan gol. Zadnji pas i šut, iako je to nama bio nož u srce, su bili perfektni. To mi je bila dužnost da kažem za prošlu utakmicu”, istakao je Osim.

Nakon toga trener Plavih govorio je o Tuzla Cityju, protiv kojih su igrali nedavno dva puta u jako kratkom periodu.

“Protivnik kojeg dobro znamo i čije smo kvalitete itekako osjetili na svojoj koži. Dočekujemo ga u ne idealnim okolnostima, zbog stvari koje su se desile u posljednje vrijeme. Ova utakmica može puno odlučiti za konačni plasman na tabeli. Očekujem malo drugačiju utakmicu taktički i što se tiče samog sadržaja, čisto zbog kvaliteta terena. Drugačiji je dosta kod nas nego u Tuzli. Pokazat ćemo neke stvari koje nismo mogli pokazati na onom terenu. Nadam se da ćemo se mi bolje snaći, jer smo motivisani i željni uspjeha nakon teškog perioda, tačnije u teškom periodu, jer on još uvijek traje”, kazao je trener tima sa Grbavice.

Željezničar se u posljednje vrijeme dosta žalio na suđenje, a Osim je za to da se i u Premijer ligu BiH uvede VAR.

“Nažalost mi smo to na svojoj koži iskusili, ali eto nismo mi toliko bitni koliko je bitan generalni napredak lige, a vidite šta se dešava u okruženju. Ko god je htio napredak posegnuo je za tom tehnikom i svuda je donijela neko poboljšanje, ako ništa poboljšanje u smislu da te ne boli srce i da te neko oštetio. Opet se neki žale kako se nekome gleda više, nekome manje, ali ima pomaka. Definitivno je to nešto što bi podiglo nivo fudbala na neku razinu koja nije postojala. Znamo da je to skupu, da nije lako osigurati u ovakvim okolnostima, ali je jedan od ultimativnih koraka za poboljšanje fudbala”, rekao je Osim.

Utakmica Željezničara i Tuzla Cityja igra se danas na Grbavici sa početkom u 17 sati, uz direktan prenos na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P