PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osim: Znamo da nas u Bijeljini očekuje nezgodan protivnik

Željezničar će u okviru 2. kola M:tel Premijer lige BiH gostovati u Bijeljini kod Radnika.
Amar Osim

Foto: sport1.ba

Plavi će danas u okviru drugog kola PLBiH gostovati u Bijeljini kod Radnika, a tim povodom obratio se Amar Osim, trener Željezničara.

– Malo nas je poremetila činjenica da igramo dan ranije nego što smo planirali. Kasno smo saznali da ćemo igrati u petak, jedan dan treninga smo izgubili, imali smo malo drugačije aktivnosti, ali ok, nećemo se žaliti. Znamo šta nas čeka u Bijeljini, teren je takav kakav jest, protivnik je nezgodan. Pogotovo s trenerom koji ih trenira, uvijek se igra tvrdo, neću reći zatvoreno, ali se ne dešava mnogo stvari. Protiv takvih ekipa je prilično nezgodno igrati, znaju šta mogu i način kako da ostvare cilj. S druge strabe, mi imamo svoje adute, imamo malo bolju igračku situaciju nego posljednju utakmicu. Neki igrači su spremniji, neki imaju pravo nastupa i to nam daje razlog za optimizam. S tim da znamo da moramo biti na nekom visokom nivou, kao što smo bili protiv Veleža, i to čitavu utakmicu ne samo jedno poluvrijeme da bi ostvari neki povoljan rezultat, kazao je Osim.

Utakmica se igra danas sa početkom od 17:00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1. Ekipa Željezničara je jučer otputovala u Etno selo Stanišići, gdje će boraviti i trenirati do utakmice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P