PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Osima zanima isključivo pobjeda, Bubanja poslao poruku Željezničaru: Smijemo vas cijeniti, ne i precijeniti

Fudbaleri Željezničara protiv Zvijezde 09 zatvaraju deseto kolo Premijer lige BiH. Sve osim trijumfa domaćina bila bi senzacija
Amar Osim

Deseto kolo Premijer lige BiH zatvorit će duel Željezničara i Zvijezde 09 na Grbavici, u kojem je domaći tim apsolutni favorit i sve osim njegove pobjede bila bi prvoklasna senzacija. Svjestan je toga i trener Željezničara Amar Osim.

“Ne treba nikoga otpisivati, ova Zvijezda je prošle sezone tek u 13. kolu slavila prvu pobjedu, pa je na kraju komforno izborila opstanak. No, jasno je da nama cilj u ovoj utakmice nije samo nastaviti niz neporaženosti, nego dobiti meč. Imamo jednu ekipu igrača koja najbolje radi na treninzima i oni su trenutno u prvom planu, igraju skoro svaku utakmicu i donose dobre rezultate. No, sezona je duga, šansu za dokazivanje i igranje će svi dobiti. Mi možemo biti zadovoljni nakon utakmice sa Radnikom načinom na koji je ekipa istu odigrala. Nemamo razloga da mijenjamo previše”, kazao je Osim.

Željezničar ima 19 bodova i između njega i Zvijezde koja je na dnu tabele već je 16 bodova. Tri remija u devet kola loš su saldo za ekipu iz Etno sela Stanišići, koja polako gubi premijerligašku bitku. Svjestan je toga trener Slavoljub Bubanja.

“Nismo u dobroj poziciji, evidentno je. Mnogo nas je pogodio poraz protiv Veleža, pogotovo zbog katastrofalnog pristupa u prvom poluvremenu. On se ne smije ponoviti, ja neću biti tu kao trener ako se takve stvari budu dešavale. Moramo graditi pozitivan ambijent oko sebe i moramo početi sa tim što prije. Željezničar moramo cijeniti, to sam rekao igračima, ali ga ne smijemo precijeniti. Idemo na Grbavicu da se probamo nametnuti, ne smijemo dopustiti da već unaprijed prihvatimo poraz”, kazao je Bubanja u izjavi za Sport1.ba.

Željezničar i Zvijezda svoj duel igraju sa početkom u 20 sati.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P