PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Paradžiku duel Sarajeva i Borca, Mulahasanović u Mostaru

Određene su sudije za utakmice desetog kola Premijer lige BiH.
Sudije

Već u srijedu je na programu deseto kolo Premijer lige BiH, a određena su i službena lica za te susrete. Potencijalno najzanimljiviji susret je duel starih rivala Sarajeva i Borca, koji će se igrati u 18 sati i koje će prenositi mojaTV. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Goran Paradžik iz Ljubuškog, a asistiraće mu Mirza Demir iz Kaknja i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva.

Lider na tabeli, ekipa Tuzla City, gostuje u Mostaru kod Veleža, a glavni sudija će biti Adis Mulahasanović iz Sarajeva. Asistenti na ovom susretu su Moamer Čaušević i Enes Đozić iz Sarajeva, a dodatne sudije iza gola će biti Admir Musić iz Sarajeva i Danijel Bojo iz Kiseljaka. Utakmica počinje u 16 sati.

Željezničar će ugostiti Zvijezdu 09, a susret će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će mu asistenti biti Marko Perić iz Mostara i Jure Musa iz Čitluka. Ova utakmica počinje u 20 sati uz prenos na BHT1.

Utakmica između Radnika i Čelika počinje u 16 sati, a pravdu na ovom meču će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka, sa asistenima Goranom Dujakom iz Odžaka i Bojanom Maksimovićem iz Modriče.

I Sloboda i Zrinjski će također početi svoj meč u 16 sati, a glavni arbitar će biti Dragan Petrović iz Banja Luke, sa asistentima Sretenom Udovičićem iz Prijedora i Damirom Lazićem iz Brčkog. Ova utakmica će biti u direktnom prenosu na kanalu Arenasport.

Igrači Širokog Brijega i Mladosti će svoj susret početi u 19 sati, a pravdu će dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa asistentima Aleksandrom Smiljanićem iz Laktaša i Josipom Čolićem iz Kupresa.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P