PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Perspektivni trener golmana napušta FK Sarajevo

Nakon dvije godine, trener golmana Dušan Remić odlazi sa stadiona Koševo

foto: Sport1

Perspektivni trener golmana u Akademiji FK Sarajevo Dušan Remić nastavit će karijeru u Saudijskoj Arabiji u ekipi Al Riyadha, javlja portal Sport1.

Klub iz glavnog grada Saudijske Arabije ove sezone igra drugu ligu i žele promociju u viši rang takmičenja. U sezonu kreću sa novim trenerom, Dejanom Arsovom, iskusnim stručnjakom, a sa golmanima će u stručnom štabu raditi Dušan Remić.

“Zaista, ponuda koja se teško odbija. Zahvalan sam Dejanu što me je pozvao u stručni štab. Prije nekoliko godina isto me je tako zvao, ali iz privatnih razloga tada nisam otišao sa njim, ali ovaj put je to poziv koji se ne odbija. Veliki iskorak u mojoj karijeri, prilika da svoje znanje još više unaprijedim i napredujem kao trener golmana. Radi se o ozbiljnom klubu, klubu koji želi plasman u viši rang takmičenja, a ljudima iz kluba je stalo da imaju nekoga ko će dobro raditi sa golmanima i drago mi je da sam baš ja taj koji sam dobio tu priliku. Na meni je da nastavim da radim kao i do sada, da se usavršam i iskoristim priliku”, kazao je Remić za Sport1, dodavši:

“Da prije dvije godine nije stigao ovaj poziv Sarajeva, možda ja ne bih ni bio ovo što sam sada. U Akademiji sam stekao punu afirmaciju, dali su mi šansu koju sam iskoristio. Zahvalan sam im na tome. Zahvalan sam im i na tome što su razumjeli moju želju za odlaskom u inostranstvo i što mi nisu pravili nikakav problem oko odlaska, iako smo nedavno potpisali novi ugovor.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P