PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Pet aktivnih fudbalera pridružilo se strukturama SPFBiH

Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini dobio je nove, pridružene članove Upravnog odbora.

Stevo Nikolić

Pet aktivnih fudbalera pridružilo se strukturama SPFBiH, te će svojim iskustvom pomoći i dati bitne smjernice u kreiranju različitih projekata, programa i strategija za razvoj bh. fudbala, koje sprovodi naša organizacija.

Pridruženi članovi Upravnog odbora SPFBiH postali su Stevo NikolićAmar RahmanovićSemir BajraktarevićSamir Efendić i Mirza Kovač.

Stevo Nikolić jedan je od najboljih fudbalera u Premijer ligi BiH u proteklih petnaest godina, a ujedno je jedan od najboljih strijelaca. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je za Modriču, Borac, Zrinjski, Željezničar, te brojne internacionalne klubove. Osvojio je čak četiri trofeja prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine i to sa tri različita Kluba. Trenutno je član Žarkova i igra u Srbiji i kao tridesetpetogodišnji igrač pruža zapažene partije.

Amar Rahmanović je član FK Sarajevo, s kojim je u prošloj sezoni osvojio duplu krunu u BiH. Dvadesetpetogodišnji vezni fudbal igrao je za nekoliko klubova u svojoj dosadašnjoj karijeri, a prije dolaska u Sarajevo nosio je dres Slobode, Olimpika, Maribora, Celja… Pored fudbalske karijere, Rahmanović je posvećen visokoškolskom obrazovanju.

Semir Bajraktarević je iskusni prvotimac Čelika iz Zenice, koji je dugi niz godina nastupao u inostrastvu. On je završio Fakultet za Sport i Tjelesni odgoj, te je karakteran fudbaler, a Mirza Kovač je jedan od najboljih fudbalera 1. Lige FBiH i aktuelni član FK Zvijezda Gradačac.

Kapiten FK Tuzla CitySamir Efendić, dugi niz godina nastupa u Premijer lige BiH i trasira svoj put u trenerskim vodama. Aktivan je i pored terena kroz brojne društveno-odgovorne aktivnosti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P