PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Petroviću derbi u Mostaru, Bilbiji duel Slobode i Sarajeva

Poznata su službena lica za utakmice 14. kola PLBiH.

N/FSBiH je danas na svojoj stranici objavio službena lica za utakmice 14. kola Premijer lige BiH. Ono po čemu će ovo kolo ostati upamćeno je da će se sve utakmice prenositi direktno na tri kanala. Zbog toga će se i susreti igrati od petka do nedjelje, a ispod vam donosimo sudije koje će dijeliti pravdu na tim susretima.

Kolo u petak od 14:30 sati otvaraju Mladost i Zvijezda. Glavni sudija ove utakmice će biti Danijel Bojo iz Kiseljaka, a njegovi asistenti će biti Josip Čolić iz Kupresa i Strahinja Vuković iz Trebinja. U petak od 18 sati jedan od derbija ovog kola odigraće Čelik i Velež, a utakmicu će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa asistentima Enesom Đozićem i Amirom Kadićem, također iz Sarajeva.

U subotu će se odigrati dvije utakmice u istom terminu, od 14:30 sati. Derbi meč u Mostaru će odigrati Zrinjski i Željezničar, a pravdu će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke. Damir Lazić iz Brčkog i Sreten Udovičić iz Prijedora će biti asistenti uz aut linije, a iza golova će biti Miloš Gigović iz Gradiške i Elvis Mujić iz Banovića. U Bijeljini će utakmicu odigrati Radnik i Široki Brijeg, a taj meč će suditi Ermin Sivac iz Zenice, sa asistentima Emirom Zahiragićem iz Sarajeva i Goranom Dujakom iz Odžaka.

Još jedan derbi ovog kola će u nedjelju od 14:30 odigrati Sloboda i Sarajevo, a ovaj susret će suditi Luka Bilbija iz Prijedora, sa asistentima Bojanom Maksimovićem iz Modriče i Radislavom Kačavendom iz Trebinja. Kolo će utakmicom koja počinje u 16 sati zatvoriti Borac i Tuzla City. Duel ove dvije ekipe će suditi Adis Mulahasanović iz Sarajeva, a asistenti će biti Dženan Milić i Moamer Čaušević, također iz Sarajeva.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P