PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Potvrđene najave Husića: Elvir Baljić zvanično preuzeo Tuzla City!

Proslavljeni bivši reprezentativac BiH Elvir Baljić preuzeo je FK Tuzla City, objavio je klub putem zvanične stranice.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić zvanično je postao novi trener Tuzla Cityja, koji je njegov dolazak potvrdio putem zvanične stranice.

Bivši fudbaler Željezničara i Sarajeva, te u kasnijoj karijeri Real Madrida, bio je navodno želja Azmira Husića, koji je prilikom odlaska Milenka Bošnjakovića najavio da će pokušati da angažuje veliko ime, a čini se da je u svom naumu i uspio.

Baljić je igračku karijeru okončao 2008. godine, a vrlo brzo po njenom okončanju, posvetio se trenerskom poslu. Sarađivao je sa nekadašnjim selektorom reprezentacije BiH Safetom Sušićem čiji je bio pomoćnik, a nakon toga je imao i samostalan angažman na klupi Karabukspora u sezoni 2015/2016.

Nakon toga je bio pomoćnik Sušiću u Alanyasporu i Akhisarsporu, koji je napustio u septembru prošle godine skupa sa našim bivšim selektorom.

Za reprezentaciju BiH Baljić je odigrao 39 utakmica, u kojima je postigao 14 golova, a prema navodima kluba je potpisao sa Tuzlom višegodišnji ugovor. Njegovo predstavljanje će uslijediti u srijedu u 11 sati u klupskim prostorijama.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P