PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Poznata su službena lica za utakmice 17. kola Premijer lige BiH

Na tri utakmice u sedamnaestom kolu će biti prisutno šest sudija.
Sudije

Vikend koji je pred nama donosi nam, nakon četrnaest dana pauze, utakmice 17. kola Premijer lige BiH. Kao što je to i običaj, četvrtkom se objavljuju službena lica za utakmice PLBiH. Pet utakmica će se odigrati u subotu, od čega četiri u terminu od 13:00 a jedna od 16:00 (Borac – Zrinjski), dok će se jedan od derbija ovog kola između Željezničara i Širokog Brijega odigrati u nedjelju od 16 sati.

Prvi derbi 17. kola će u Mostaru odigrati Velež i Sarajevo, a na ovom susretu pravdu će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke, sa asistentima Damirom Lazićem i Radislavom Kačavendom. Obzirom da je u pitanju jedan od derbija ovog kola, Savez je delegirao i dodatne sudije, a oni su Goran Paradžik i Antoni Bandić. Četvrti sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

U Doboju kod Kaknja će meč odigrati Mladost i Radnik. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, dok će mu asistenti biti Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Četvrti sudija je Ernis Džemidžić iz Goražda.

Utakmicu između Tuzla Cityja i Čelika će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa asistentima Amerom Macićem i Markom Perićem. Četvrti sudija je Semir Sarajkić iz Sarajeva.

Danijel Bojo iz Kiseljaka će suditi utakmicu Zvijezda 09Sloboda, a u poslu će mu asistirati Aleksandar Smiljanić i Enes Đozić. Četvrti sudija je Mario Jelić iz Banja Luke.

Posljednju utakmicu subotnjeg programa će odigrati Borac i Zrinjski. Glavni arbirat u Banja Luci će biti Admir Šehović iz Sarajeva, dok će njegovi asistenti biti Goran Dujak i Dženan Milić. I na ovom susretu će biti prisutne dodatne sudije, a oni su Admir Musić i Ermin Sivac. Četvrti sudija je Adis Mulahasanović iz Sarajeva.

Utakmicom u nedjelju sedamnaesto kolo će zatvoriti Željezničar i Široki Brijeg. Arbitraža na ovom susretu pripala je Vladimiru Bjelici iz Istočnog Sarajeva, dok će mu asistenti biti Stefan Tešanović i Arnel Novalić. Susret na Grbavici je treći u ovom kolu na kojem će biti prisutne dodatne sudije, a Savez je kao dodatne sudije delegirao Matea Musu i Sabriju Topalovića. Četvrti sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P