PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Poznate su sudije za utakmice 11. kola

N/FS BiH je danas odredio sudije za utakmice 11. kola Premijer lige BiH.
Sudije

N/FSBiH je danas objavio imena službenih lica za utakmice jedanaestog kola Premijer lige BiH, u kojem najveću pažnju privlači derbi meč između Sarajeva i Širokog Brijega. Utakmice ovog kola će se odigrati u petak i u subotu, po tri svaki dan, a gledaoci će na TV ekranima moći posmatrati pet susreta.

Prvi će u petak u 15 sati na teren stadiona Tušanj istrčati igrači Tuzla Cityja i Zrinjskog, a predvodiće ih sudija Ermin Sivac iz Zenice, sa asistentima Dženanom Milićem i Stefanom Tešanovićem. Ovaj susret direktno će prenositi Arena Sport.

U petak u 18 sati u Bijeljini će se sastati Radnik i Borac, a i ovaj meč će gledaoci moći posmatrati na kanalu Arena Sport. Glavni sudija u Bijeljini će biti Irfan Peljto iz Sarajeva, a njemu će asistirati Radislav Kačavenda i Aleksandar Smiljanić.

Posljednji meč u petak od 20 sati će odigrati stari rivali Velež i Sloboda, uz direktan prenos na platformi mojaTV. Utakmicu na stadionu Rođeni će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega, sa asistentima Josipom Čolićem i Senadom Ibrišimbegovićem.

U subotu će se u terminu od 15 sati odigrati dva meča, duel između Olimpika i Željezničara, te Krupe i Mladosti. Utakmica Olimpik – Željezničar igra se na stadionu Otoka a pravdu na tom meču će dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa asistentima Emirom Zahiragićem i Moamerom Čauševićem. Ovaj meč će se direktno emitovati na platformi mojaTV.

Jedini susret ovog kola koji neće biti u direktnom prenosu je onaj između Krupe i Mladosti, koji će suditi Admir Šehović iz Sarajeva, sa asistentima Goranom Dujakom i Amerom Macićem.

Kolo će susretom koji počinje u subotu u 19:10 zatvoriti Sarajevo i Široki Brijeg, u potencijalno najinteresantnijoj utakmici 11. kola. Pravdu na stadionu Asim Ferhatović Hase će dijeliti Dragan Petrović iz Banja Luke, a njegovi asistenti će biti Sreten Udovičić i Damir Lazić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P