PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Poznate su sudije za utakmice 5. kola PLBiH

Peto kolo Premijer lige BiH na rasporedu je u petak, subotu i nedjelju.
Sudije

U petak će kolo otvoriti Željezničar i Mladost, a ovaj meč će suditi Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora, sa asistentima Igorom Radakovićem iz Prijedora, te Bojanom Maksimovićem iz Modriče. Utakmica na Grbavici će početi u 19 sati.

U subotu će od 18:55 na teren ekipe Širokog Brijega i Borca. Ovu utakmicu sudi Luka Bilbija iz Prijedora, a asistenti će mu biti Kačavenda Radislav iz Gradiške i Smiljanić Aleksandar iz Laktaša.

Još jedan meč će se odigrati u subotu, od 21:05, a duel Zrinjskog i Slobode sudit će Admir Musić iz Sarajeva, a asistenti će mu biti Enes Đozić i Nebojša Žugić.

U nedjelju u 17 sati će se odigrati dvije utakmice. Duel Tuzla Cityja i Olimpika će suditi Jelić Frano iz Širokog Brijega, dok će mu asistenti biti Jure Musa i Marko Zelenika.

Glavni sudija na utakmici Krupe i Radnika će biti Ermin Sivac iz Zenice, sa asistentima Arnelom Novalićem i Moamerom Čauševićem.

Peto kolo će u nedjelju od 19 sati zatvoriti derbi starih rivala Sarajeva i Veleža, ukoliko ne dođe do odgode zbog nastupa Sarajeva u Ligi prvaka. Glavni sudija na Koševu će biti Dragan Petrović iz Banja Luke, a asistiraće mu Damir Lazić i Sreten Udovičić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P