PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Poznate su sudije za utakmice 9. kola PLBiH

N/FSBiH je odredio službena lica za utakmice 9. kola, koje će svakako obilježiti derbi sarajevskih rivala.
Sudije

N/FSBiH je danas potvrdio službena lica za utakmice devetog kola Premijer lige BiH, koje će se odigrati u subotu, nedjelju i ponedjeljak.

Derbi između Sarajeva i Željezničara je utakmica koja privlači najviše pažnje, a čast da sudi veliki derbi pripala je Irfanu Peljti iz Sarajeva, kojem će asistirati Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo. Ovaj susret bi se trebao igrati u ponedjeljak u 20 sati, a moguća je odgoda ukoliko se Sarajevo plasira u play off Europa lige. Derbi će se prenositi na kanalu Arena Sport.

Prvi meč devetog kola će u subotu od 16 sati odigrati Olimpik i Borac. Baš kao i derbi meč, i ovaj će gledaoci moći posmatrati na kanalu Arena Sport. Glavni sudija na Otoci će biti Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok će mu asistirati Goran Dujak i Stefan Tešanović.

U subotu od 18 sati svoj meč igraju Velež i Radnik, uz prenos na kanalu mojaTV. Susret na stadionu Rođeni će suditi Sabrija Topalović iz Zenice, sa asistentima Enesom Đozićem i Mirzom Čejvanovićem.

U nedjelju su na programu dvije utakmice, a prvi će od 18 sati na teren izaći igrači Tuzla Cityja i Slobode. Arbitraža tuzlanskog gradskog derbija dodijeljena je Elvisu Mujiću iz Banovića, kojem će asistirati Arnel Novalić i Moamer Čaušević. Ovaj susret će se emitovati u direktnom prenosu na kanalu mojaTV.

Dva sata nakon početka meča u Tuzli počinje duel između Širokog Brijega i Mladosti, i to je jedini susret koji neće biti u direktnom prenosu. Pravdu na Pecari će dijeliti Mateo Musa iz Čitluka, a asistiraće mu Jure Musa i Josip Čolić.

U ponedjeljak će, osim sarajevskog derbija, svoj meč odigrati Krupa i Zrinjski. Ovaj susret počinje u 16 sati a sudiće ga Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa asistentima Dženanom Milićem i Emirom Zahiragićem. Ovaj susret gledaoci će moći posmatrati na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P