PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Poznati su termini odigravanja dvije odgođene utakmice

Poznato je kada će se odigrati dva odgođena meča iz drugog kola PLBiH.

foto: FK Tuzla City

Zbog nastupa naših klubova u europskim takmičenjima, te dozvole N/FSBiH da ekipe koje učestvuju u pretkolima mogu odgoditi svoje utakmice, na startu sezone je u prva četiri kola odgođeno 7 utakmica. Očekivalo se da će u petom kolu biti napokon odigrane sve utakmice, ali je Zrinjski odgodio svoj derbi meč protiv Širokog Brijega.

Iako će se za vikend odigrati peto kolo, još niti jedno kolo nije kompletirano. Sinoć su Sarajevo i Tuzla City odigrali odgođeni meč prvog kola, a sljedeće srijede napokon bi mogli imati kompletirano jedno kolo. Uvidom u Comet sistem poznati su termini odgođenih utakmica drugog kola, koje bi tako za šest dana moglo biti prvo kompletno odigrano u novoj sezoni.

Oba odgođena meča odigraće se u istom terminu, 17.08. od 17:30 sati. Naravno, niti jedna ekipa neće biti domaćin na svom terenu, pa će tako Velež ugostiti Igman na stadionu Perica Pero Pavlović u Gabeli, dok će Tuzla City ugostiti Posušje na stadionu FK Budućnost u Banovićima. Tuzlaci su najavili da će svoje utakmice igrati u Srebreniku, pa ćemo mjesto odigravanja utakmice drugog kola zasad uzeti sa rezervom.

Poznate su i sudije za ova dva susreta, pa će tako pravdu u Gabeli dijeliti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sa asistentima Davorom Maksimovićem (Doboj) i Tarikom Mulasmajićem (Tešanj), dok će duel Tuzla City – Posušje suditi Dražen Marić iz Bijeljine sa asistentima Goranom Dujakom (Odžak) i Bojanom Makarićem (Bijeljina).

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P