PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Predsjednik Takmičarske komisije N/FSBiH o nastavku sezone:’ Svaki klub ima svoju računicu, ali…’

Da li će Premijer liga BiH biti nastavljena?
Sarajevo - Mladost DK

Foto: Bljesak.info

Video-konferencija čelnika Nogometnog saveza BiH i predstavnika premijerligaša, na kojoj je razgovarano o nastavku sezone, nije donijela rezultate, ali je već sada jasno da su prva dva od četiri moguća scenarija otpala, a da su u igri ostali treći i četvrti, po kojima bi šampionat bio nastavljen 24. ili 31. maja.

To znači da se Premijer liga BiH neće nastaviti ni trećeg, ali ni 17. maja, jer je po ocjenama čelnika Saveza, ali i predstavnika klubova, to nemoguće realizovati.

“Jednostavno, nismo mogli donijeti nikakav zaključak, jer niko sa sigurnošću ne može reći kada će se pandemija virusa korona smiriti. Međutim, sve je jasnije da prve dvije opcije otpadaju, jer nam vrijeme ističe. Naravno, svaki klub ima svoju računicu, ali moramo biti svjesni da je zdravlje igrača na prvom mjestu, a i da se moraju poštovati odluke Evropske fudbalske federacije”, naglasio je predsjednik Takmičarske komisije NSBiH Milorad Lale u izjavi za Glas Srpske.

Kako isti medij prenosi, pojedini klubovi, poput Sarajeva, tražili su da im se jasno naznači kada će sezona biti nastavljena, jer im je za pripreme potrebno između četiri i pet sedmica.

“Svi mi bismo voljeli da to znamo, ali ništa nije u našoj moći”, dodao je Lale.

Ukoliko bi se prvenstvo nastavilo 24. maja, pripreme bi počele 14 dana ranije. Igralo bi se osam vikenda, uz tri kola srijedom, dok bi se u Kupu igrala jedna utakmica u polufinalu i finalu. Planirani kraj je 12. jula.

Ako bi se nastavak prolongirao za još sedam dana, odnosno za 31. maj, pripreme bi počele 17. maja. Kraj bi bio 19. jula, a igralo bi se osam vikenda, uz tri srijede.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P