PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Premijer liga BiH dobija novog sponzora

Nakon dugo godina BH Telecom više neće biti sponzor Premijer lige BiH.

Foto: Damir Hajdarbasic

Izvršni odbor N/FS Bosne i Hercegovine izabrao je na večerašnjoj online sjednici M:tel za novog medijskog sponzora Premijer lige i N/FS Bosne i Hercegovine.

IO N/FS BiH je pred sobom imao tri ponude, a odlučili su se za onu koja je bila najpovoljnija. U naredne tri godine M:tel će za prenose utakmica Premijer lige BiH, ali i reprezentacije izdvojiti 12 miliona KM. Iza ove ponude su, kako smo saznali, ostali United Media koja je nudila oko osam miliona KM, te BH Telekom koji je nudio sedam miliona KM. Uz ovih 12 miliona što se daje N/FS Bosne i Hercegovine M:tel je spremio i bonuse koji će se aktivirati u slučaju plasmana reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo, odnosno ostane u Grupi A Lige nacija. Također, za svaku pobjedu u Ligi nacija je spremljen bonus.

Iz ponude M:tela profitiraće i entitetski savezi koji će dobiti po 100.000 eura za svoj rad. Ukupno, M:tel će sa uplaćenim PDV-om za ovo sponzorstvo izdvojiti 22 miliona KM.

Utakmice Premijer lige BiH biće prenošene na kanalima Arena sport, a narednih dana će se utančiti detalji oko funkcionisanja svega toga, te koliko će mečeva u jednom kolu da se prenosi.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P