PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Premijerligaš uskoro dobija teren sa vještačkom podlogom

Ukoliko ne bude problema, premijerligaš će imati stadion druge kategorije na kojem bi se odigravale međunarodne utakmice.

Foto: FK Radnik

Ako sve bude teklo planiranom dinamikom, FK Radnik bi veoma brzo trebao da dobije teren sa vještačkom podlogom, čime bi Gradski stadion, uz već izgrađene reflektore, trebao da postane stadion druge kategorije na kojem bi se odigravale međunarodne utakmice.

Ugovor o realizaciji projekta „Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu“, koji će zajedno sprovesti Fudbalski savez BiH i bijeljinska Gradska uprava, potpisali su danas gradonačelnik Mićo Mićić i Nihad Hodžić, izvršni direktor sektora za administraciju FS BiH.

U cilju unapređenja infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, Gradski stadion u Bijeljini uskoro će dobiti novi teren sa vještačkom travom čija vrijednost iznosi oko 460.000 KM.

– Lokalna zajednica u Bijeljini ima izuzetnu saradnju sa FS BiH, prevashodno kroz projekat izgradnje reflektora, koji bi trebali da zasijaju u naredni mjesec dana, nakon što se završi tehnička priprema. Teren sa vještačkom podlogom trebao bi da još značajnije popravi uslove rada u klubu, igračima omogući bolje uslove, čime bi se unaprijedio nastup Radnika u Premijer ligi, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Za izgradnju novog terena FS BiH će obezbijediti finansijska sredstva putem UEFA u iznosu od 260.000 KM, dok će iz gradske kase biti izdvojeno 200.000 KM. Od tog iznosa, 130.000 KM je namijenjeno za pripremu podloge za polaganje vještačke trave na odobrenoj lokaciji, uključujući sistem drenaže, dok je za nabavku kvarcnog pijeska i gumenog granulata neophodnog da se ispuni vještačka trava, planiran iznos od 70.000 KM.

Predstavnik FS BiH, Nihad Hodžić, izrazio je zadovoljstvo što je Bijeljina jedan od 15 lokalnih zajednica koja je potpisala ugovor sa Savezom o izgradnji trena sa vještačkom travom, koji će značajno unaprijediti razvoj omladinskog fudbala u BiH.

– Fudbalski klub „Radnik“ je svakako zaslužio nakon što je u proteklih pet godina dva puta bio učesnik evropske fudbalske scene. Rezultati bi možda bili i bolji da je igrao na svom stadionu, ali ono što je izuzetno značajno je namjera Grada da u narednom periodu izgradi istočnu tribinu, istakaa je izvršni direkotr sektora za administraciju FS BiH Nihad Hodžić.

Kada je riječ o ovom projektu, FK Radnik neće imati finansijskih obaveza, ali će svakako pratiti dinamiku radova.
– Jedan ovakav projekta je neophodan kako bi pospješili kvalitet rada tokom priprema. Imamo dva pomoćna terana sa travnatom podlogom, a vještačka podloga će biti samo još jedan korak ka unapređenju kvaliteta treninga u klubu. Naravno, zahvalnost gradskoj upravi koja je još jednom prepoznala trud, rad i uspjehe koje postižemo u svom funkcionisanju, rekao je tim-menadžer FK Radnik Slavko Petrović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P