PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Problemi za Zrinjski, Brkiću stradali ligamenti koljena

Brkić je ove sezone na 16 utakmica u Premijer ligi branio gol Zrinjskog. Primio je 9 golova, a na čak 10 utakmica uspio je sačuvati mrežu netaknutom.
Ivan Brkić protiv Utrechta

Foto: Profimedia

Prvi golman Zrinjskog, Ivan Brkić, povrijedio se na subotnjoj utakmici protiv Borca u Banja Luci zbog čega je posljednjih pola sata na golu Zrinjskog stajao Kenan Topolović. Zrinjski je danas objavio detaljnije informacije o stanju povrede Brkića nakon čega je definitivno jasno da on neće braniti na posljednje dvije utakmice u ovoj polusezoni koje Zrinjski igra na domaćem terenu, protiv Mladosti i Radnika.

“Pregled magnetnom rezonancom, koji je Ivan Brkić obavio u utorak u poliklinici Vitalis, pokazao je da su našem vrataru u subotnjem remiju protiv Borca (0:0) stradali prednji križni ligamenti lijevog koljena. Ivan će već sutra obaviti nove preglede u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina u Hrvatskoj, nakon čega će biti odlučeno hoće li 24-godišnji vratar morati biti podvrgnut operativnom zahvatu”, stoji u kratkom saopštenju na zvaničnoj facebook stranici Zrinjskog.

Nažalost, ovo znači da će Brkić biti primoran napraviti višemjesečnu pauzu, ukoliko se ispostavi tačnim da će morati na operaciju ligamenata.  Bila bi to zaista prava šteta za 24-godišnjeg golmana koji već drugu godinu u nizu brani u sjajnoj formi, a ne tako davno povezivao se i sa A reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Brkić je ove sezone na 16 utakmica u Premijer ligi branio gol Zrinjskog. Primio je 9 golova, a na čak 10 utakmica uspio je sačuvati mrežu netaknutnom.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P