PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik danas dočekuje Borac, pozicije na tabeli različite a cilj isti – pobjeda

Bijeljinci će ugostiti Borac.
Radnik utakmica

Foto: FK Radnik

Nakon prvenstvene pauze danas se nastavlja Premijer liga BiH u fudbalu, a u Bijeljini će se odigrati meč između dvije najbolje ekipe iz RS-a. Borac je u vrhu tabele, juriša ove sezone na titulu i izlazak na međunardonu scenu, dok Radnik svoje ambicije gradi na opstanku u ligi. Ekipa iz Banja Luke je svakako favorit u ovom meču, no mnogo toga će zavisiti od fudbalera Radnika. Ako odigraju na svom nivou onda ni iznenađenje na ovom susretu nije nemoguće.

– Dolazi nam ekipa koja je ove sezone mnogo uložila u igrače, sastavili su jedan respektabilan tim, imaju visoke ambicije no mi u susret ne ulazimo sa bijelom zastavom. Sigurno ćemo dati sve od sebe da izvučemo povoljan rezultat, iznenadimo našeg protivnika i eventulanim osvajanjem tri boda pomaknemo se ka gornjem dijelu tabele, rekao je Dejan Koraksić, defanzivac Radnika.

Bijeljinski sastav ponovo neće moći nastupiti u kompletnom sastavu. Kapiten Velibor Đurić nalazi se na seminaru za sticanje pro trenerske licence, a trenera Radnika raduje podatak da su dvojica novajlija, Lazić i Vušurović registrovani, tako da će biti u kombinaciji za ovaj susret.

Susret u Bijeljini igra se sa početkom u 18.oo sati uz direktan prenos na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P