PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik dogovorio saradnju sa klubom iz okruženja

Naglašeno je kako je razvoj mlađih selekcija prioritet za oba kluba.

Foto: FK Radnik

U sklopu saradnje sa klubovima u okruženju, nova uprava FK Radnik održala je sastanak sa predstavnicima Mladosti iz Velike Obarske, gdje je postignut dogovor da mlađe selekcije Radnika, prije svega kadeti i pioniri, svoje prvenstvene utakmice igraju na stadionu Mladosti, dok će određeni broj igrača ovih selekcija biti ustupljeni ekipi Mladosti.

– Ovo je samo prvi korak ka uspostavljanju saradnje sa svim klubovima u okruženju, putem kojeg ćemo afirmisati, prevashodno fudbal u ovom dijelu, a naravno i pospješiti razvoj ekipa. Naravno akcenat će biti stavljen na mlade fudbalere, otvaranje škola fudbala, a u nekoj kasnijoj fazi i Akademije, koja bi okupljala najtalentovanije mlade fudbalere sa područja Semberije. Mladost je klub koji ima svoje mjesto na fudbalskoj mapi, a koliko sam upoznat imaju kvalitetnu omladinsku školu, što svima može biti od pomoći, istakao je nakon sastanka predsjednik UO FK Radnik, Predrag Perković.

Delegaciju Mladosti predovidili su Cvijetin Simić i Miroslav Milovanović, koji su dali konkrente prijedloge kada je saradnja između ova dva kluba u pitanju.

– Mi smo spremni da ponudimo kadetima i pionirima Radnika da svoje prvenstvene mečeve igraju na našem terenu, koji ispunjava uslove ovog ranga takmičenja. Treneri mlađih selekcija oba tima trebali bi da uspostave saradnju kada je riječ u igračkom kadru, gdje bi moglo doći do razmjene određenih igrača. Ovo bi bio samo prvi korak ka jednoj mnogo kvalitetnoj saradnji u narednom peirodu, rekao je Miroslav Milovanović, član UO FK Mladost.

Predstavnici Mladosti ponudili su teren i seniorskom sastavu za odigravanje kontrolnih utakmica, kao i za održavanje treninga, što je trener Radnika Slavko Petrović sa oduševljenjem prihvatio jer je klub često imao problema oko iznalaženja adekvatnih terena u pripremnom periodu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P