PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik nastavlja pomagati klubove iz Semberije

Radnik daje na posudbu igrače Podrinju iz Janje.

Foto: FK Radnik

Delegacija FK Podrinje iz Janje, na čelu sa predsjednikom kluba Mujom Bogaljevićem, boravila je danas u posjeti FK Radnik, gdje je razgovarano o saradnji koja bi se nastavila u narednom periodu. Ova dva kluba su i do sada imala izuzetno korektnu saradnju, posebno kada je igrački kadar u pitanju, a u narednom periodu potpisaće se i protokol o saradnji.

“Radnik je nosilac fudbala u ovoj regiji tako da svi klubovi iz okruženja moraju biti okrenuti ka njemu. I ranije smo imalo korektne odnose, razumijevanje, posebno kada su za nas igrali određeni igrači koji nisu imali dovoljno minutažu u ovom klubu. Sada smo se dogovorili da od naredne sezone Radnik ustupi dva igrača za naš seniorski sastav a ovo je samo početak jedne nove saradnje između ova dva kluba”, rekao je predsjednik FK Podrinje, Mujo Bogaljević.

U delegaciji Podrinja, pored predsjednika Bogaljevića, bili su još Mustafa Gradascevic, član uprave, te Muhamed Talović, sekretar Podrinja.

Za Podrinje će iz Radnika u narednoj sezoni nastupati dva igrača na koje Petrović u ovom trenutku ne računa u punom kapacitetu.

“Nismo nitijednog momenta razmišljali o tome treba li posuditi ove igrače Podrinju. Naravno da je zadnja bila trenera Slavka Petrovića, ali smo se za Podrinje odlučili jer se zaista radi o jednom organizovanom kolektivu, sredini koja voli fudbal i živi za ova sport”, istakao je predsjednik Radnika Predrag Perković.

Ovo će biti drugi potpisani protokol o saradnji sa klubovima iz okruženja, a nedavno je ovakav ugovor sačinjen i sa FK Mladost iz Velike Obarske.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P