PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik obradovao navijače: Veznjak produžio ugovor na još godinu dana

Veznjak Radnika ostaje u Bijeljini još godinu dana

FK Radnik iz Bijeljine objavio je danas putem zvanične stranice da će vezni fudbaler ovog kluba Nedim Mekić dres Radnika nositi i naredne sezone.

Mekić je u Bijeljinu stigao tokom ljeta 2017. godine, a nakon početne aklimatizacije izborio se za minutažu na proljeće 2018. godine, te je u naredne dvije sezone postao ključni fudbaler bijeljinskog kluba.

Prema objavi zvanične stranice Radnika, Mekić je imao više ponuda, ali je odlučio da ostane u bijeljinskom klubu, a njegovu obnovu ugovora na još godinu dana, čelnici bijeljinskog kluba okarakterisali su kao veliki korak u stvaranju respektabilne ekipe.

“Presudilo je prevashodno dosadašnje međusobno povjerenje koje vlada na relaciji klub – igrač. Korektnost ljudi iz kluba, te želja za igrom bili su odlučujući kada sam izabrao da ostanem u klubu. Bilo je određenih ponuda, posebno od klubova iz Premijer lige, no odlučio sam da ostanem u Radniku. Neke moje igračke ambicije poklopile su se sa željama menadžmenta kluba tako da nije bilo velike dileme oko toga da li ću produžiti saradnju sa Radnikom”, rekao je Nedim Mekić

I u klubu su zadovoljni ishodom pregovora sa Mekićem, ali i nekim drugim igračima.

“Uspjeli smo napraviti dogovor sa igračima koji su nam prioritet za narednu sezonu. Ostaje da još završimo produženje ugovora sa nekoliko igrača na koje ozbiljno računamo, čime bi ispunili svoje zacrtane ciljeve. Igrači koji su napustili klub nisu bili u prvom planu za sljedeću sezonu, tako da njihov odlazak neće predstavljati veliki hendikep za naš klub. Naravno, radimo na tome da dovedemo i određeni broj novih igrača, sa nekima smo već u pregovorima te ćemo veoma brzo objeviti njihova imena”, rekao je Zoran Sofrenić, koji je uz Slavka Petrovića ispred uprave kluba zadužen za razgovore sa igračima.

Mekić je za Radnik odigrao 68 utakmica u protekle tri sezone u svim takmičenjima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P