PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik ostaje bez pouzdanog veznjaka

Još jednom ćemo sjesti da razgovaramo, ali kako sada stvari stoje male su šanse da ostanem u Radniku.

Foto: Glas Srpske

Pouzdani veznjak bijeljinskog Radnika Dejan Maksimović vjerovatno neće biti član ove ekipe u proljetnom dijelu prvenstva. Maksimoviću ugovor sa Radnikom ističe ove zime, a obzirom na to da nije postignut dogovor o produžetku saradnje, veznjak je na izlaznim vratima kluba.

“Još jednom ćemo sjesti da razgovaramo, ali kako sada stvari stoje male su šanse da ostanem u Radniku. Naime, imam dvije ponude od klubova iz samog vrha Premijer lige BiH, te iz Belgije i Poljske. O imenima klubova ne bi htio da govorim, a naravno da mi je prioritet odlazak u inostranstvo”, rekao je Maksimović za Glas Srpske.

Maksimović je na početku sezone bio jedan od najboljih igrača svoje ekipe, pa je sigurno da bi njegov odlazak mogao predstavljati problem za Radnik. Dejan Maksimović je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 21. utakmicu, postigao je 7 golova i upisao je 3 asistencije (2 asistencije i 1 izboreni penal).

U Premijer ligi BiH ove sezone odigrao je 18 utakmica i postigao je 6 golova, a ukupno je u karijeri u domaćem prvenstvu odigrao 74 utakmice i postigao je 18 golova. Osim Radnika, u Premijer ligi BiH Maksimović je još nastupao i za Mladost iz Doboj-Kaknja.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P