PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik potpisao ugovore sa talentovanim omladincima, Petrović u njima vidi buduće nosioce igre

Radnik potpisao ugovore sa talentovanim dvojcem

foto: FK Radnik

FK Radnik iz Bijeljine objavio je da je sa dva talentovana omladinca potpisao amaterske ugovore te da će im u budućnosti biti ponuđen i potpis profesionalnih ugovora.

Radi se o golmanu Daliboru Mitroviću i defanzivcu Mustafi Šukiloviću, koji su 2003. godište i dosad su nastupali za kadetsku selekciju bijeljinskog tima u Premijer omladinskoj ligi BiH.

Šukilović je rođen 1. marta 2003. godine, igra na poziciji štopera i visok je 184 cm. Ponikao je u bijeljinskom timu i prošao je sve mlađe selekcije, a prema najavi iz kluba, naredne bi sezone trebao biti nosilac igre u juniorskom pogonu, mada nije isključena ni mogućnost da dobije šansu da nastupa za seniore.

Dalibor Mitrović je golman visok 196 cm, a rođen je 5. januara 2003. godine. U klubu ga smatraju veoma velikim potencijalom, a od njega se očekuje da nastavi kroz juniorski pogon iskazivati svoj talenat. 

Slavko Petrović je pohvalno govorio o oba igrača.

“Radi se o velikim potencijalima koji su ponikli u našem klubu. Automatski sam ih priključio radu sa seniorima. Nakon dugo vremena imamo golmana koji je visok skoro dva metra, a usto je jako talentovan. Šukilović je već pokazao kvalitet koji ga je preporučio reprezentativnim selekcijama BiH. Njegovo mjesto je deficitarno u fudbalu, igra štopera i sigurno da ima prostora za napredak. Od njih očekujem da nastave sa ozbiljnim radom. Imamo u mlađim selekcijama još dosta talentovane djece čiji rad pratimo, sa nekima od njih ćemo također u skorije vrijeme potpisati ugovore”, kazao je Slavko Petrović.

Iz kluba su istakli da je dugoročni cilj Radnika da se oslanja na produkte vlastite škole, pogotovo u vrijeme kada je jako teško pronaći sredstva za angažovanje pojačanja zbog situacije uzrokovane pandemijom korona virusa. U klubu su, prema vlastitoj objavi, planirali dodatno poboljšanje stručnog rada u mlađim selekcijama, kako bi škola fudbala FK Radnik davala još bolje rezultate.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P