PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Radnik želi nove bodove u Mostaru

Iako u Mostar stižu oslabljeni, u Radniku se nadaju novim bodovima.
Radnik utakmica

Foto: FK Radnik

Fudbaleri Radnika danas će imati veoma težak zadatak da u Mostaru, na stadionu Rođeni, pokušaju ostvariti povoljan rezultat u meču protiv Veleža. Ekipa iz Hercegovine ima odličan tim, doveli su nedavno još nekoliko vrhunskih pojačanja, žele na međunarodnu scenu, ali u Radniku su svjesni da će mnogo toga zavisiti od njihove igre.

“Realno gledajući Velež je favorit. Imaju mnogo više kvalitetnih pojedinaca, mnogo veći roster, no mi smo u prošlom kolu pokazali da znamo igrati fudbal. Nadam se da ćemo i u Mostaru nastaviti sa dobrim igrama, a ako se malo poslože kockice nije nemoguće da se radujemo nakon današnje utakmice. Istina oslabljeni smo, ali ćemo borbenošću i zalaganjem pokušati nadoknaditi odsustvo naših saigrača. Naš najveći adut je odlična atmosfera u ekipi i homogenost, što se prenosi i na teren”, rekao je mladi veznjak Kenan Šarić, koji je odlično odigrao u prošlom kolu protiv Olimpika i upisao asistenciju.

Na današnjem meču trener Slavko Petrović neće moći da računa na Huseinbašića i Mekića, koji imaju kartone, a Karić je ostao u Bijeljini zbog povrede. U prvi sastav se vraća kapiten Velibor Đurić, nakon što je sanirao povredu. Sigurno je da će Slavko Petrović morati “u vatru” gurnuti neke od mlađih igrača, i nadati se da će oni adekvatno odgovoriti na postavljene zadatke.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P