PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Remi Slobode i Olimpika na Tušnju

Sloboda i Olimpik odigrali su generalku bez pobjednika na Tušnju.

Foto: www.fksloboda.ba

Sloboda i Olimpik odigrali su međusobni duel na Tušnju, koji je objema ekipama poslužio za generalnu probu pred početak prvenstva u Premijer ligi BiH. Konačan rezultat glasio je 0:0.

Obje ekipe su se postavile dosta čvrsto na terenu, pa u takvoj konstelaciji snaga i nije bilo previše prilika. Iako je Olimpik imao posjed lopte, domaći tim se organizovano branio. Najbolju priliku u prvom dijelu imao le Lekanić kada je izašao sam ispred golmana domaćih, ali je nije bio precizan.

Prvu priliku u drugom dijelu imao je Olimpik preko Osmanovića, koji je šutirao iz slobodnog udarca, ali promjene rezultata nije bilo. Potom je Sloboda bila u dobroj prilici, ali je ispred Mujagića dobro reagovao Beširević, kao i Uzelac na kontra strani, koji je u posljednji momenat uklonio opasnost ispred svog gola izbacivši loptu ispred Osmanovića u polje. U 65. minuti šutira Faris Handžić, ali odbrana Slobode izbija loptu u aut.

U 71. minuti, Beganović je ubacio sa desne strane, Mujagić je probao glavom, ali Hadžić je bez problema ukrotio njegov udarac. 15 minuta do kraja susreta Zeba je nakon solo prodora šutirao sa nekih 18 metara, a jedan od odbrambenih fudbalera Slobode uspio je izbaciti loptu.

Domaći su u 80. minuti odigrali odličnu akciju, ali u dva navrata Hadžić brani i ne dozvoljava napadačima Tuzlaka da dođu do pogotka.

Milović i Lekanić su u finišu utakmice imali još jednu dobru kombinaciju, ali golman domaćih je uspio odbraniti udarac Lekanića iskosa pa je meč okončan bez golova.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P