PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Robijaši traže odgovore od rukovodstva kluba

UG Robijaši 1988 je upoznalo javnost sa podnesenim zahtjevima u kojima traže odgovor na 11 pitanja upućenih klubu

foto: NK Čelik

Čelik je godinama unazad u velikoj krizi, a nerijetko do posljednjeg kola strepi za opstanak. Prije dvije sezone trebali su ispasti, po poziciji na tabeli, ali ih je spasila Komisija za licenciranje koja nije izdala FK Borac dozvolu za takmičenje u PLBiH.

Međutim, ono što se godinama odgađalo sada se čini izvjesnim, jer Komisija za licenciranje nije izdala Čeliku licencu za takmičenje u PLBiH u sezoni 2020/21. Istina, postoji žalbeni rok, no po svemu sudeći ovaj put Čeliku nema spasa, pa će tako Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski ostati jedini klubovi koji su odigrali sve sezone u zajedničkoj ligi.

Jedni od rijetkih kojima je stalo do Čelika su njegovi vjerni navijači, Robijaši. Oni su se oglasili saopštenjem u kojem su javnost upoznali sa podnesenim zahtjevima u kojima traže odgovor na 11 pitanja upućenih klubu. Saopštenje UG ”Robijaši 1988”  prenosimo u cjelosti.

– UG “Robijaši 1988” Zenica se ovim putem oglašava sa željom da započne interakciju sa javnosti i malo po malo krene iznositi naše planove za dalji rad i način pomoći našoj Svetinji.

Kao “Robijaši”, predali smo zahtjeve u Ministarstvo Pravosuđa, Upravu za indirektno oporezivanje i PU, gdje smo tražili aktuelno poresko dugovanje NK Čelik, te statut Kluba, na šta smo dobili odgovor da je Čelikov dug, ugrubo rečeno, “poreska tajna”. Uredu, nije problem, preko Kluba ćemo poslati isti zahtjev i pod moranjem, dobiti taj papir sa najnovijim aktuelnostima. Ministarstvo Pravosuđa se još nije oglasilo i vodimo se Statutom iz 2018. godine.

Uputili smo NK Čelik sljedeća pitanja, odgovore i reakcije ćemo objaviti sutra :

1) Posljednja dostavljena odluka o imenovanju članova upravnog odbora NK Čelik?

2) Posljednja dostavljena odluka o imenovanju ovlaštenih osoba za zastupanje i predstavljanje u NK Čelik?

3) Posljednja dostavljena odluka o izmjeni i dopuni statuta u NK Čelik?

4) Statut NK Čelik?

5) Generalni direktori NK Čelika od marta 2018 pa do današnjeg datuma (pismeno)?

6) Protokol potpisanog između Grada Zenice, NK Čelik Zenice i HAN Groupe iz aprila 2018. godine?

7) Zvanična pismena neopoziva ostavka Turskog „investitora”?

8) Škola nogometa Čelik Zenica (sva dokumentacija)?

9) Ugovor između Udruženja građana Nogometnog kluba Čelik i škole nogometa Čelik Zenica?

10) Ulaz-izlaz blagajne NK Čelik Zenica za period od marta 2018. godine?

11) Posljednja revizija kluba?

Ovo je samo početak, i grebanje na vrhu grebena, ali ljudi moraju znati, mora znati i Gradska Uprava da mi od ovog Kluba nećemo odustati, iako je ostavljen dželatu na klanje, mi nećemo dopustiti da skroz iskrvari. Nećemo dopustiti, jer smo mi krvarili, krvarili su neki prije nas, pa valjda neće morati i oni poslje nas. Jer mi ćemo svi proći, a Čelik će ostati. Zar Klub na svoj 75-i rođendan treba da bude ugašen? Neka je na obraz svima koji su manipulisali nama, našom ljubavi, našim danima i noćima provedenim uz Čelika, našim prijavama i kaznama, zabranama, suzama i osmijesima koje smo imali uz Čelik. Neka im je na čast i obraz, a Robijaši neće zaboraviti, čak šta više, dobro ćemo podsjetiti svakog na svaku grešku učinjenu prema Klubu, jer zločin prema Čeliku, je zločin prema Robijašima, zločin prema Zeničanima i BH fudbalu. Mi smo dosta praštali, neka prašta neko drugi.

S poštovanjem,

UG „Robijaši 1988“ iz Zenice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P