PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Samo jedan fudbaler propušta drugo kolo Premijer lige BiH zbog suspenzije

Bilans uoči drugog kola Premijer lige BiH

Nova sezona Premijer lige BiH nastavlja se već sutra utakmicama drugog kola. Dva meča bit će odigrana u petak, a preostala četiri u subotu.

U petak se sastaju Radnik i Željezničar, te Borac i Sloboda, dok svoje mečeve u subotu igraju Mladost – Sarajevo, Olimpik – Široki Brijeg, Velež – Zrinjski te Tuzla City i Krupa.

Samo jedan fudbaler će zbog suspenzije propustiti drugo kolo Premijer lige BiH. To je defanzivac Krupe Igor Makitan, koji je protiv Sarajeva dobio dva žuta, odnosno crveni karton. On će zbog suspenzije preskočiti samo jedan meč.

S druge strane, po jedan žuti karton uoči ovog kola imaju Vladan Danilović iz Borca, Stojan Maksimović i Miloš Karišik iz Krupe, Nikola Marić, Amir Mašić, Kemal Mujarić, Miloš Nikolić i Aleksandar Mirkov iz Mladosti, Muamer Adžem iz Olimpika, Aleksandar Vasić i Nedim Mekić iz Radnika, Besim Šerbečić i Mirko Oremuš iz Sarajeva, Fedor Predragović i Saša Maksimović iz Slobode, Edin Rustemović, Jovo Kojić i Kobie Morris iz Tuzla Cityja, Samir Radovac iz Veleža, Luka Juričić, Ivan Milićević i Frane Ikić iz Željezničara, Almir Bekić i Damir Zlomislić iz Zrinjskog te Stipe i Marko Jurić iz Širokog Brijega.

Svi timovi su dobili minimalno po jedan žuti karton u prvom kolu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P