PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Samo tri igrača imala razlog da ne slave gol protiv Širokog Brijega

Rijetke su sezone kada veći broj igrača napusti Pecaru, pa zbog svega toga nije čudno što su samo tri igrača bili strijelci protiv Širokog Brijega nakon odlaska iz kluba.

U prethodnih nekoliko dana objavili smo koliko je bivših igrača Željezničara, Sarajeva i Zrinjskog postizalo golove tim ekipama od početka zajedničke Premijer lige BiH, a sada smo isto istražili i za Široki Brijeg, još jednu ekipu koja je dio velike četvorke bh. fudbala. Široki Brijeg je klub sa specifičnom transfer politikom, i najčešće u sezonu ulazi bez mnogo promjena u igračkom kadru.

Rijetke su sezone kada veći broj igrača napusti Pecaru, a i igrači koji odlaze uglavnom odlaze vani. Zbog svega toga nije čudno zašto su samo tri bivša igrača Širokog Brijega postizala golove protiv svoje nekadašnje ekipe.

Prvi kojem je to uspjelo je ujedno i jedini igrač koji je dva puta postigao gol protiv Širokog Brijega, za dvije različite ekipe. U pitanju je veznjak Tomislav Tomić, koji je u sezoni 2011/2012 kao posuđeni igrač Širokog Brijega nastupao za GOŠK iz Gabele. Tomić je bio strijelac jedinog gola za GOŠK u domaćem porazu rezultatom 1:2.

U sezoni 2013/2014 Tomislav Tomić je bio član Željezničara, a postigao je jedan od dva gola svoje ekipe u porazu na Pecari rezultatom 3:2.

Ante Pinjuh je u nekoliko navrata bio član Širokog Brijega ali nije odigrao puno utakmica za ekipu sa Pecare. U sezoni 2014/2015 Pinjuh je bio član Viteza, a postigao je gol u porazu svoje ekipe na Pecari rezultatom 2:1.

Ivan Peko je u bh. fudbal stigao sa reputacijom velikog talenta kojeg su povrede unazadile u razvoju. Široki Brijeg je trebao biti prekretnica u njegovoj karijeri, ali nije se uspio nametnuti. Nakon Pecare postao je stanovnik Mostara, odnosno član Zrinjskog, za koji je pogodio u remiju na Pecari rezultatom 1:1.

Lista igrača koji su postigli gol protiv Širokog Brijega nakon odlaska sa Pecare nije velika, ali jeste igrača koji su postizali gol prije dolaska na Pecaru. Igrači kojima je to uspjelo su Miroslav Dujmović, Ronielle Faria Gomes, Mislav Karoglan, Davor Landeka, Krešimir Kordić, Boško Peraica, Ivan Krstanović, Ivan Crnov, Marin Popović i Toni Jović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P