PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo obnovilo ugovor sa trojicom prvotimaca

Bordo klub je danas potvrdio obnovu ugovora sa tri fudbalera

FK Sarajevo danas je i definitivno krenuo u ozbiljnije sklapanje igračke križaljke za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH. Bordo tim je potvrdio obnovu ugovora sa svoja tri standardna prvotimca iz protekle polusezone.

Nove ugovore sa Sarajevom tako su potpisali Halid Šabanović, Haris Handžić i Dušan Hodžić.

Halid Šabanović je produkt akademije Sarajeva a dosad je za Bordo tim odigrao 41 utakmicu, postigavši 2 gola. Rođen je u augustu 1999. godine, a za Sarajevo je debitovao u finišu sezone 2017/2018. Novi ugovor sa Sarajevom Šabanović je potpisao do kraja sezone 2021/2022. Inače, on igra na poziciji desnog beka, mada je povremeno znao igrati i na poziciji lijevog beka.

Poziciono mu je sličan Dušan Hodžić, bočni igrač rođen 1992. godine, koji je u Sarajevo stigao tokom ljeta 2016. godine. Nije na početku svoje karijere u Bordo dresu previše impresionirao, pa je tokom prošle sezone boravio na posudbi u Čeliku, na kojoj se vratio u formu, pa je ove sezone igrao puno standardnije za ekipu Sarajeva. Novi ugovor Hodžića veže za Sarajevo do ljeta 2021. godine.

Haris Handžić je još jedan produkt omladinske škole Sarajeva, a za Bordo tim je debitovao još 2007. godine kao sedamnestogodišnjak. Više puta je napuštao Sarajevo i vraćao se, ali ovaj put je odlučio ostati nešto duže u Bordo timu. Handžić je u prošloj sezoni odigrao jako bitnu ulogu u osvajanju naslova prvaka BiH za Sarajevo, a odlučio je saradnju sa Bordo timom produžiti do ljeta 2021. godine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P