PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevo u velikim problemima pred duel sa Zvijezdom, Zildžović već odabrao prvih 11

Trener Zvijezde pred težak okršaj sa Sarajevom pokazao optimizam
Adnan Zildžović

Fudbaleri Zvijezde danas će u posljednjem duelu u 2019. godini pokušati da iznenade favorizovano Sarajevo i osvoje neki bod koji bi ekipi trenera Adnana Zildžovića mnogo značio. Sarajevo u duel sa Zvijezdom 09 ulazi nakon smjene trenera, ali i uz izostanak nekoliko jako bitnih igrača, ali trener Zvijezde ne osvrće se previše na to.

“Ne možemo razmišljati o tome, vidjet ćemo da li će sva situacija tokom ove sedmice Sarajevo uzdrmati ili će im pomoći da se dodatno ujedine. Ono što je sasvim jasno jeste da mi moramo gledati sebe, ovo je mlada ekipa, sklopljena na takav način, i mi ne možemo stvarati pritisak tim mladim igračima. Oni protiv Sarajeva nemaju šta izgubiti, moraju ući u meč opušteno i samo u takvim uslovima možemo pružiti kvalitetnu partiju. Želimo se postaviti domaćinski i želimo pozitivnim rezultatom okončati godinu”, kazao je Zildžović u najavi utakmice.

Istakao je da mu je žao zbog smjene Husrefa Musemića.

“Žao mi je svaki put kad neki kolega bude smijenjen, ali ponavljam, ne smijemo razmišljati o Sarajevu niti o tome da će njima biti teško ili lako sa psihološke strane. Ovo je mlad tim koji će biti drastično drugačiji tokom proljetnog dijela sezone jer slijede velike promjene u ekipi, ali želimo 2019. godinu završiti pozitivnim rezultatom. Za nas će nastupiti Manojlović, Babić, Tojčić, Vojnović, Benović, Augusto, Predragović, Stjepanović, Đelmić, Živković i Blagojević. Imamo tu dva igrača koji su prošle sezone bili naši juniori i želimo vidjeti kako će se snaći u ovako ozbiljnoj utakmici”, kazao je Zildžović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P