PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sarajevski derbi bez gledalaca?

Prema informacijama portala klix.ba, N/FSBiH će usvojiti naredbe nadležnih institucija o zabrani održavanja javnih skupova na kojima će se okupiti više od 250 ljudi.

Foto: Anadolija

Poslije odluka vlasti Republike Srpske, a potom i Kantona Sarajevo da se zabrani održavanje javnih skupova do kraja mjeseca hitno je zakazana telefonska sjednica Takmičarske komisije N/FS BiH.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine usvojit će naredbe nadležnih institucija o zabrani održavanja javnih skupova na kojima će se okupiti više od 250 ljudi, te će se shodno tome utakmice naredna dva kola (23. i 24.) igrati pred praznim tribinama.

“Shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, Evropskom regionu i Bosni i Hercegovini, kao i procjeni epidemiološkoga rizika, otkazuje se održavanje javnih skupova u Kantonu Sarajevo na kojima se okuplja više od 250 učesnika, sukladno propisu o javnom okupljanju. U narednom periodu Krizni štab će, shodno, procjeni epidemiološkoga rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova sukladno propisima o javnom okupljanju”, navedeno je u objašnjenju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Shodono preporukama nadležnih institucija NS BiH je odlučio da se naredna dva kola Premijer lige BiH igraju pred praznim tribinama, a ostalo je još samo da se odluka i službeno potvrdi, a pitanje je vremena kada će se to i desiti, saznaje Klix.ba.

To znači da će se i sarajevski derbi, koji je na rasporedu za desetak dana na stadionu Asim Ferahtović Hase u 24. kolu Premijer lige BiH, igrati pred praznim tribinama.

Izvor: Klix.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P