PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Saša Kajkut: Volio bih na kraju karijere podići pehar sa Borcem

Iza Saše Kajkuta je 178 odigranih premijerligaških utakmica i 60 postignutih golova.
Saša Kajkut

Foto: S. Pašalić

Napadač Borca Saša Kajkut je na društvene mreže postavio fotografiju ekipe Borca koja je igrala u subotu protiv Spartaka iz Subotice, a u kojoj je bio i on, te stavio komentar „Last Dance“ (zadnji ples) i na taj način najavio da će mu predstojeća sezona biti poslednja u karijeri, što je potvrdio za SrpskaInfo.

“Mislim da je dosta. Naigrao sam se fudbala, zahvaljujući njemu sam proputovao Evropu i svijet, upoznao mnogo ljudi, stekao prijatelje. Iduće godine punim 37 i tada će biti vrijeme da se povučem”, poručio je Kajkut.

A odlazak bi, kaže, bio najljepši sa osvojenim trofejom.

“Zaista bih volio da na kraju igračke karijere podignem pehar sa Borcem, šampionski ili u Kupu BiH. To bi bio najljepši odlazak. Mislim da ovaj tim može to da ostvari, dobro je što nismo mnogo mijenjali igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu u kojoj smo obezbijedili učešće u Evropi. Atmosfera je odlična, kolektiv je svima nama na prvom mjestu i na tome možemo da gradimo optimizam”, dodao je Kajkut.

On je u četvrti put u svom klubu, grb Borca svakako mu je najdraži, a kaže da mu je bilo lijepo u svim ostalim sredinama.

“Već nekoliko puta sam rekao da se nijedan drugi klub ne može porediti s Borcem, za njega se igra srcem, dok su ostali posao. Ne bih posebno izdvajao neki drugi klub, jer sam imao sreću da igram za dobro organizovane kolektive i zaista nosim lijepe uspomene iz svih sredina. Ako bih već morao da izdvojim nešto to bi sigurno bio period u zeničkom Čeliku, kao i dvije godine u Grčkoj, gdje sam igrao za Veriu i Kerkiru”, završio je iskusni napadač.

Kajkut je pored navedenih timova igrao još za Kozaru iz Gradiške, hrvatske timove Karlovac, Zadar i Pomorac, moldavski Šerif Tiraspolj, azerbejdžanski Baku, Saut Čajnu iz Hong Konga, te Krupu, Zrinjski i Željezničar.

Kajkut je u Premijer ligi BiH odigrao 178 utakmica i postigao je 60 golova, te se nalazi na 11. mjestu vječne liste strijelaca zajedničke Premijer lige BiH. Jedan gol više od njega postigao je Zoran Rajović, a dva više Darko Spalević, pa bi se Kajkut sa barem dva postignuta gola u oproštajnoj sezoni mogao ugurati u top 10 liste strijelaca svih vremena, što svakako igrač njegovog kalibra i zaslužuje.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P