PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Savić podnio ostavku, Slavoljub Bubanja novi trener Zvijezde 09

Mladi trener Boris Savić je nakon remija sa Širokim Brijegom podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Zvijezde 09, a uprava je ekspresno pronašla zamjenu.

Mladi trener Boris Savić je nakon remija sa Širokim Brijegom u press sali podnio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba Zvijezde 09. Tom prilikom se obratio novinarima: “Ovo je bila moja posljednja utakmica na klupi Zvijezde. Bez obzira na rezultat, i da smo pobijedili 5:0, odlučio sam da napustim mjesto stručnog štaba”, rekao je Savić poslije utakmice, te je dodao: “Razloga ima više. Dugujem veliku zahvalnost Stanišiću što mi je dao priliku da vodim ekipu iz Premijer lige sa 31 godinom.”

Upravni odbor prihvatio je ostavku Savića i ekspresno je imenovao Slavoljuba Bubanju za novog šefa stručnog štaba. Bubanja je u Premijer ligi BiH vodio ekipu Mladosti iz Velike Obarske, a najviše trenerskog iskustva je skupio u Crnoj Gori, gdje je vodio Čelik iz Nikšića, Jedinstvo iz Bijelog polja, Mornar iz Bara i Arsenal iz Tivta. Narednih petnaest dana slijedi reprezentativna pauza tako da će novi šef stručnog štaba imati vremena da se upozna sa ekipom i da se pripremi za naredne mečeve u Premijer lige BiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P