PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Šest igrača Veleža potpisalo nove ugovore

Pored Bihorca, pet omladinaca je potpisalo vjernost Rođenima.

Foto: FK Velež

FK Velež nastavlja saradnju sa Farukom Bihorcem, sa kojim je potpisan jednogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu.

Bihorac je rođen 12. maja 1996. godine u Novom Pazaru, a u redove Rođenih stigao je iz FK Kabel, Novi Sad.

Igra na poziciji štopera. U proljetnom dijelu sezone 2019/2020 upisao je jedan nastup, u utakmici protiv FK Borac koja je odigrana 8. marta 2020. godine na stadionu Rođeni.

Osim Bihorca, Faris Aličić, Nermin Alagić, Dževad Sijamija, Harun Jelovac i Kenan Zvizdić potpisali su jednogodišnje ugovore sa FK Velež.

Golman Faris Aličić rođen je 21. septembra 2001. godine u Mostaru. Prošao je Omladinsku školu FK Velež.

Nermin Alagić rođen je 3. maja 2001. godine u Sanskom Mostu. U Omladinsku školu stigao je iz NK Podgrmeč u augustu 2018. godine. Igra na poziciji štopera.

Dževad Sijamija rođen je 18. februara 2002. godine u Bugojnu. Ponikao je NK Iskra a u Omladinsku školu FK Velež stigao je u februaru 2019. godine. Igra na poziciji napadača. Sijamija ima još uvijek pravo na nastup za juniorsku selekciju.

Harun Jelovac rođen je 4. marta 2001. godine u Mostaru. Ponikao je u FK Lokomotiva, a Omladinskoj školi FK Velež priključio se u augustu 2016. godine. Igra na poziciji lijevog beka.

Kenan Zvizdić rođen je 19. juna 2001. godine u Mostaru. Po vokaciji igra na poziciji zadnjeg veznog, a po potrebi igra i na poziciji desnog beka. U Omladinsku školu FK Velež došao je iz FK Bjelopoljac u septembru 2016. godine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P