PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Sivcu duel starih rivala u Mostaru

Određena su službena lica za osmo kolo Premijer lige BiH.

Nakon dvije sedmice pauze konačno se nastavlja Premijer liga BiH, i to utakmicama osmog kola, a danas su određena službena lica za predstojeće kolo. U subotu će se odigrati četiri utakmice, a preostale dvije na rasporedu su u nedjelju.

Utakmicu starih rivala, Veleža i Željezničara, sudit će Ermin Sivac iz Zenice, a asistenti će mu biti Arnel Novalić i Aleksandar Smiljanić. Savez je za ovaj susret delegirao i dodatne sudije, a tu ulogu će obavljati Elvis Mujić i Aleksandar Njegomirović.

Radnik će ugostiti Zrinjski, a pravdu na tom susretu dijeliće Admir Šehović iz Sarajeva, sa asistentima Senadom Ibrišimbegovićem i Enesom Đozićem. I na ovom susretu će biti prisutne sudije iza golova, a oni su Adis Mulahasanović i Haris Kaljanac.

Treća utakmica koja će se igrati u istom terminu kao i prethodne dvije, u subotu 16:30, je utakmica između Čelika i Mladosti. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, a asistenti su mu Stefan Tešanović i Moamer Čaušević.

Sloboda i Borac također igraju u subotu, ali u 20 sati, a taj meč će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega, a asistirati će mu Bojan Maksimović i Jure Musa.

Obje utakmice nedjeljnog programa osmog kola PLBiH će početi u 19:30, a sastaju se Sarajevo – Zvijezda 09 i Široki Brijeg – Tuzla City. Arbitraža na stadionu Asim Ferhatović Hase pripala je Sabriji Topaloviću iz Zenice, odnosno asistentima Borisu Dujmoviću i Strahinji Vukoviću, dok će na Pecari suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, sa asistentima Davorom Beljom i Markom Perićem.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P