PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović napadnut i pretučen pod prijetnjom pištoljem: Samo sam ih upozorio da se maknu sa terena

Trener Radnika napadnut je uz prijetnju vatrenim oružjem, ali srećom sve se završilo bez ozbiljnijih posljedica

Slavko Petrović

FK Radnik večeras je objavio uznemirujuću informaciju – trener bijeljinskog kluba Slavko Petrović na Gradskom stadionu je napadnut i pretučen pod prijetnjom pištoljem.

Saopštenje Radnika prenosimo u potpunosti.

Večeras oko 19.15 minuta na Gradskom stadionu pretučen je trener Radnika Slavko Petrović, nakon što je upozorio posjetioce koji su prostor Gradskog stadiona koristili kao poligon za rekreaciju te da to nije dozovoljeno. Na Petrovića je nasrnuo muškarac, najprije ga udarivši nekoliko puta pesnicom, da bi nakon toga na njega potegao pištolj.

– Do sada sam više puta upozoravao sve one koji su dolazili na stadion da je ovo prostor koji koriste igrači, da bi trenirali te da rekretivcima nije dozvoljen pristup. Posebno je to sada bitno u ovo vrijeme kada smo imali ovu pandemiju, čime smo pokušali zaštiti igrače od virusa korone. Nakon što je jedno vrijeme odluka kriznog štaba Grada Bijeljine o zabrani korištenja terena bila poštovana, ponovo je Gradski stadion postao okupljalište brojinih posjetilaca. Večeras sam došao na stadion da završim neke poslove, a pošto sam primijetio veliki broj rekreativaca na terenu, upozorio sam ih da se udalje sa centralnog terena. Jedan od njih prišao mi je, udario me nekoliko puta pesnicom, prijetio pištoljem, prislonivši mi ga uz tijelo. Sve se to odigralo veoma brzo, a nakon što smo ovaj incident prijavili policiji, napadač je po mojim informacijama uhapšen, rekao je trener Radnika Slavko Petrović, koji je upućen u bijeljinski Dom zdravlja na ljekarski pregled.

Nije ovo prvi put da se slični incidenti događaju na stadionu, a samo zahvaljujući prisebnosti zaposlenih na stadionu ranije se nije dogodio ovakav incident. Postavlja se pitanje kako je taj napadač, ako je došao na stadion da bi se rekreirao, imao pištolj kod sebe.

Od kada se oružje nosi na trčanje ili neki drugi vid rekreacije? Iz tog razloga javlja se i sumnja da je možda napadač na stadion došao sa nekom namjerom.

I ranije su zaposleni iz kluba upozoravali da stadion često posjećuju sumnjive grupe, koje ovaj prostor koriste mnogo više za okupljanje i opijanje a ne za rekreaciju. Često su sutradan na tribinama, zaposleni iz kluba, pronalazili velike količine praznih boca od alkohola a nerijetko i druge materije čija je upotreba zabranjena.

Šta treba još da se desi na Gradskom stadionu kako bi nadležni organi organizovali ovaj objekat za njegovu stvarnu upotrebu, upitali su se iz FK Radnik.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P