PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović: Zadesio nas je najteži žrijeb

Fudbaleri Radnika imaju paklen raspored u prva četiri kola nove sezone.
Slavko Petrović

Foto: Otisak.ba

Fudbaleri Radnika će na otvaranju nove sezone Premijer lige BiH imati pakleni raspored. Bijeljinci će u prvom kolu gostovati Slobodi, potom će dočekati Željezničar, u trećem kolu gostuju Zrinjskom a u četvrtom su domaćini Širokom Brijegu. Trener Radnika Slavko Petrović kaže da je ovaj početak pakleno težak za njegov tim.

“Ovo je najteži žrijeb koji nas je mogao zadesiti, nismo mogli zamisliti teži početak. U prvom kolu svi žele da startaju pozitivno, mi igramo u gostima i biće veoma teško. Nakon toga dočekujemo Željezničar, idemo Zrinjskom pa čekamo Široki Brijeg, to su tri ekipe koje se bore za sam vrh i biće pakleno teško. Međutim, ono što prođemo to smo prebrodili i tako moramo da gledamo na početak Premijer lige BiH. Protiv tih ekipa se mora  igrati i što brže odigramo te mečeve brže ćemo znati gdje smo” rekao je Petrović.

Trener Radnika je dodao kako šansu vidi u činjenici da na početku niko neće biti u top formi, te da će sigurno biti iznenađenja.

“Na početku niko neće biti u najboljoj formi, pitanje kakvo će stanje biti sa prijateljskim mečevima, pauza je velika i teško je prognozirati ali mislim da će za svaku ekipu biti teško da dođe do top forme”, zaključio je Slavko Petrović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P