PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Slavko Petrović zadovoljan urađenim na Zlatiboru

Trener Radnika Slavko Petrović sumirao je pripreme na Zlatiboru, a osvrnuo se i na status Demira Pece.

Devet dana na Zlatiboru protekla su u veoma kvalitetnom i napornom radu fudbalera Radnika koji su imali dva puta dnevno treninge, odigrali tri utakmice, a u tom periodu samo su dva puta imali slobodno prijepodne. Trener Slavko Petrović akcenat je stavio na fizičkoj pripremi igrača, čime će pokušati u narednoj sezoni nadoknaditi nešto lošiji roster u ekipi.

– Izuzetno sam zadovoljan urađenim u dosadašnjem dijelu priprema, kako u Bijeljini tako i na Zlatiboru. Igrači su radili krajnje profesionalno, izvršavali svoje obaveze, vidno je da su im noge još teške, ali planiram da ih u narednom periodu malo odmorim, tj, smanjim intenzitet rada na fizičkoj kondiciji. Veoma bitno je da su nas zaobišle povrede a sem golmana Hodžića, ostali su spremni za dalji rad. Naredne dvije sedmice više ćemo raditi sa loptom, a planirano je i odigravanje kontrolne utakmice kao provjera pred start lige, ističe prvi strateg Radnika Slavko Petrović.

Radnik je ovog ljeta ostao bez nekoliko igača, no njihov izastanak ne bi trebao mnogo da se osjeti u narednoj sezoni.

– Činjenica da je iz ekipe otišlo osam igrača, neki od njih su bili standardni, govori da smo po imenima sigurno oslabljeni. No, neke smo doveli, ali još uvijek nemam tu širinu u ekipi koja je neophodna. Čak 13 igrača su iz mlađih selekcija, radili su kvalitetno, pokušali da se nametnu, neki od njih i jesu, ali još uvijek se na njih ne može računati u punom kapacitetu. Angažovali smo nekolicinu, prevashodno mladih, tako da ćemo pokušati dobrim radom i fizičkom spremnosti nadoknaditi nedostatak dovoljnog broja kvalitetnih igrača. Ni u većini drugih klubova nije bolja situacija, svako se snalazi onako kako umije, tako da očekujem jedno kvalitetno prvenstvo, dosta izjednačeno. Sem možda dva-tri kluba u Premijer ligi, koji su dosta kupovali, svi ostali pokušavaju da što jeftinije prođu u ovom prelaznom roku, naglašava Petrović.

U odnosu na prošlu sezonu, revidiranjem ugovora, raskidom sa pojedinim igračima, klub je napravio ogromnu finansijsku uštedu. Novonastala situacija nije pogodila samo Radnik već i brojne klubove u regionu kao i u svijetu. Većina od njih se bazira na radu sa mlađim igračima.

– Mi smo u ovom prelaznom roku angažovali igrače koji bi trebali da budu naša budućnost. Doveli smo mladog golmana Luku Kačavendu, koji ima 18 godina a već je mladi reprezentativac BiH, tu je i mladi Babić, još junior, a najnovije angažovanje Dejana Koraksića, koji ima 22 godine, je investicija koja bi se trebala isplatiti. To treba da bude opredjeljenje u radu kluba za naredni period. Imamo i nekoliko mladih iz sopstvenog pogona, koji su već istakli kandidaturu za seniorski sastav, a samo tako možemo održati stabilnost kluba. Stvaranje igrača iz sopstvenog pogona i njihova prodaja kako bi klub opstao, rekao je prvi starteg Radnika.

Veliki hendikep je neodazivanje Demira Pece i njegov neodlazak na pripreme, Petrović ističe da mu je žao postupka ovog igrača.

– Peco je neko u koga je Radnik četiri godine mnogo ulagao. On sa nama ima još uvijek važeći ugovor, dvije godine, i naravno da ga nećemo pustiti bez odgovarajućeg obeštećenja. Neko je pogrešno nasavjetovao Demira, žao mi je momka, izuzetno kvalitetnog i vrijednog, a u ovoj priči najviše će on izgubiti. Svi problemi mogli su da se riješe, ali je morao trenirati i raditi. On je kod nas pod suspenzijom, neće igrati ni trenirati sa klubom, a na njemu je da odluči do kada će to tako trajati, naglašava trener Radnika.

Naredne dvije sedmice Radnik nastavlja sa pripremama za narednu sezonu i početak koji je zakazan za 1. august. Ovaj dio priprema odradiće se u Bijeljini a narednog vikenda predviđena je i generalka pred start šampionata.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P