PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Smiješna kazna za Borac zbog odvratnog navijanja i parola

Kazna za klub je smiješna, ali navodno ozbiljne sankcije prijete službenim licima susreta Borac - Igman.

Enver Kulašin/foto: FK Borac

Fudbalski klub Borac je zbog ponašanja svojih navijača na utakmici 4. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana kažnjen novčano s 3.000 KM, a ozbiljne sankcije prijete i službenim licima ovog susreta koji se odigrao u Bosanskom Novom.

Ovu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je prvi potpredsjednik Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH Nermin Kljajić te je istakao da se konačna odluka o eventualnom kažnjavanju službenih lica može očekivati za dvije sedmice.Borac je kažnjen zbog nacionalističkog i nedoličnog skandiranja te parole svojih navijača, a službenim licima se na teret stavlja to što nisu ispoštovali predviđene korake oko postupanja na utakmici kada dođe do ovakvih i sličnih pojava.

Naime, glavni sudija Miloš Gigović (Bosanska Gradiška), asistenti Stefan Tešanović (Istočno Sarajevo) i Amir Kadić (Ilidža), četvrti sudija Admir Šehović (Sarajevo) te delegat Goran Mikanović (Prijedor) morali su prekinuti utakmicu.

Prema propozicijama takmičenja, nakon prekida utakmice putem razglasa se obavještavaju navijači da obustave neprikladno navijanje, a ukoliko se situacija ne promijeni onda slijedi povlačenje ekipa s terena.

Podsjetimo, najvatrenija navijačka grupa Borca, poznatija kao Lešinari, tokom utakmice skandirali su osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, a više od tri minute bila je istaknuta parola s porukom: “Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja.” Također su tokom drugog poluvremena Lešinari skandirali i “Kosovo je Srbija”.

Službenim licima ništa od toga nije bilo sporno pa nisu prekidali utakmicu koja je na kraju okončana rezultatom 1:0 za Borac golom Benjamina Tatara u samoj završnici susreta.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P