PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Šolbić ostaje na klupi Mladosti

Predsjednik kluba Mensur Mušija rekao je da je Šolbić opravdao ukazano povjerenje.

Foto: Facebook stranica FK Mladost Doboj-Kakanj

Fudbalski premijerligaš Mladost iz Doboja kod Kaknja produžit će saradnju s trenerom Fahrom Šolbićem, koji je ekipu preuzeo u finišu sezone, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik tog kluba Mensur Mušija.

– Danas ćemo imati sjednicu Upravnog odbora kluba i donijeti odluku o nastavku saradnje. Šolbić je opravdao povjerenje, iskoristio je ukazanu priliku i nema potrebe da bilo šta mijenjamo. U vrlo kratkom periodu podigao je ekipu u svakom pogledu i nadamo se da će u istom pravcu nastaviti i na proljeće, kaže Mušija.

On ističe da je Šolbić i domaći trener, profesor je sporta i tjelesnog odgoja, te u tom smislu može i pedagoški djelovati na igrače Mladosti, koji su u posljednjem kolu na svom terenu savladali Čelik sa 4:2 te se iz “zone ispadanja”, sa 11. pozicije, pomjerili na deveto mjesto tablice.

Mušija najavljuje da će biti promjena u igračkom kadru, jer imaju ponude za neke igrače, ali i oni su u potrazi za novim igračima koji bi im trebali osigurati stabilnost igre i rezultata.

Mladost ima 17 bodova, kao i desetoplasirana tuzlanska Sloboda, dok je Čelik jesenji dio završio sa 16 bodova. Posljednjeplasirana Zvijezda 09 ima osam bodova.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P