PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Standardni fudbaler potvrdio da napušta Grbavicu: Saradnju s Osimom vječno ću pamtiti

Odlazak sa Grbavice lično je potvrdio

foto: fkzeljeznicar.ba

Hrvatski fudbaler Antonio Pavić nakon dvije godine napušta Grbavicu i karijeru će nastaviti van granica naše zemlje, i ako je vjerovati njegovoj izjavi za Sportske novosti, daleko od Balkana.

Lijevi bek Željezničara ove sezone je bio standardan u početnoj postavi Plavih i ubilježio je 15 nastupa u Premijer ligi BiH koji su donijeli četiri asistencije, te još jedan nastup u Kupu BiH, u kojem je također upisao asistenciju.

Paviću ugovor sa Željezničarom ističe 26. juna, a potvrdio je da ga nema namjeru obnavljati.

“Ugovor mi ističe 26. juna i sigurno ću otići. Potražit ću novi izazov i klub za daljnju afirmaciju. Ponuda već imam, svakodnevno mi stižu, ali izabrao i odlučio još nisam. Nemam ni razloga za žurbu. Iza mene je jako dobra sezona, a očito to nije prošlo nezapaženo. Opet ću kao Hrvat iz Osijeka u inostranstvo, samo svakako podalje od Balkana”, kazao je Pavić za Sportske novosti.

Dodao je da će pamtiti saradnju sa Amarom Osimom.

“Želju i dane provedene u njemu, kao i saradnju sa trenerom Osimom zauvijek ću pamtiti. Puno dobroga sam u tom klubu doživio, čak i naučio, stekao nova iskustva i u njemu se profilisao kao igrač, ali profesionalizam zahtijeva i pomake naviše, dalji napredak u karijeri”, istakao je fudbaler Željezničara.

Pavić je na Grbavicu stigao početkom prošle sezone, u kojoj je zabilježio 31 nastup za Željezničar. Prethodno je nosio dres Istre, a u Istru je stigao iz slovenačkog Kopera. Inače je produkt omladinske škole Osijeka, u čijem je dresu i zabilježio profesionalni debi. Rođen je 18. novembra 1994. godine.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P