PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Stojnić debituje na Grbavici, dva nova igrača u konkurenciji

Krupa će večeras gostovati na Grbavici protiv viceprvaka BiH, ekipe Željezničara.
Velimir Stojnić

Foto: FK Krupa

Ispred fudbalera Krupe su tri ekstremno teška ispita u okviru m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvi naredni rival izabranicima Velimira Stojnića, koji je ove sedmice naslijedio Zorana Marića, biće Željezničar na Grbavici, potom slijedi domaći duel sa Zrinjskim, a zatim i gostovanje Širokom Brijegu na Pecari.

Večerašnji meč u Sarajevu zakazan je za 20 sati, a pred Stojnićem je mnogo posla, kako pred ovaj, tako i pred ostale mečeve.

“Jako teško je za svaki klub kada dođe do promjena nakon pet-šest kola. Jednostavno, to se u klubovima dešava, a mi smo se našli u takvoj situaciji da moramo za kratak period da ispravimo neke stvari koje se u proteklom periodu nisu poklopile. Bodovnim saldom nismo zadovoljni, tako da ulazimo u jedan period u kojem svi moramo da se mobilišemo i maksimalno iskoristimo kapacitete koje Krupa u ovom momentu ima, te ispravimo stvari, podignemo nivo igre i osvojimo bodove koji su nam neophodni za opstanak u ligi. Sigurno je da respektujemo Željezničar i sve ekipe iz vrha tabele, ali jednostavno mi moramo da se borimo, a želja nam je da napravimo pozitivan rezultat. Koliko će nam Željo to dozvoliti, ostaje da vidimo. Idemo u jednu ‘mušku’ borbu, pa ćemo na kraju vidjeti o čemu se tu radi”, poručio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare novi trener Krupe.

Boljim danima za Krupu nada se i defanzivac Miloš Karišik.

“Iza nas je jedan turbulentan period u kojem sigurno nismo ostvarili rezultate kakve smo očekivali. Sada su ispred nas tri jaka rivala, a prvi od njih je Željezničar. Svi znamo o kakvoj se ekipi radi, ali mi ćemo tamo otići da se nadigravamo i pružimo maksimum jer stanje na tabeli stvarno nije ogledalo ove ekipe Krupe”, zaključio je Karišik.

Pored Stojnića, koji će imati debi na klupi Krupe ove sezone, u konkurenciji za sastav su i dva nova igrača, Muamer Svraka i Miloš Simonović.

Izvor: Mondo.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P