PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Strijelci neraspoloženi u Tomislavgradu

Široki Brijeg i Velež su odigrali solidnu utakmicu, ali bez golova.

Pripreme premijerligaša ulaze u završnu fazu i sve je manje eksperimentisanja u pripremnim utakmicama. Trener NK Široki Brijeg Toni Karačić najavio je da će igrači na koje ozbiljnije računa već danas dobiti veću minutažu. Da se ozbiljnije pristupilo pokazuje rezultat današnje pripremne utakmice.

Snage su u Tomislavgradu odmjerili NK Široki Brijeg i FK Velež, a rezultat je na kraju glasio 0:0. Velež je bio bolji rival u prvom poluvremenu i stvorio je nekoliko prilika, ali Cvijanović, Brandao, Ćivić i Vehabović nisu bili precizni.

Na početku drugog poluvremena odlični desni bočni Branimir Cipetić doživio je povredu, pa je morao napustiti igru. Za sada nije poznat stepen povrede, a u Širokom Brijegu se nadaju da nije u pitanju ništa ozbiljno. Novi igrač tima sa Pecare Tomislav Čuljak u 50. minuti je pogodio prečku.

Do kraja utakmice jedine dvije ozbiljnije situacije za Velež imao je napadač Fejsal Mulić, ali nije bio dovoljno koncentrisan u završnici. Sa druge strane pokušao je Radeljić, ali njegov šut je završio pored gola, pa je susret okončan bez golova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P