PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tatar postigao stoti gol ove sezone u PLBiH

U utakmici između Olimpika i Sarajeva odigranoj u srijedu postignut je stoti gol ove sezone u PLBiH.

Foto: FK Sarajevo

Premijer liga BiH se zahuktala i iza nas je (nepotpunih) sedam kola, a ekipe su pokazale zavidnu efikasnost. Dosad je odigrana 41 utakmica u kojoj su postignuta 103 gola, odnosno 2.51 po utakmici.

Prvi gol ove sezone djelo je igrača Mladosti Azura Mahmića, koji je u utakmici protiv Borca skrenuo šut igrača domaćih Marka Jovanovića u vlastitu mrežu. Na zaostaloj utakmici četvrtog kola PLBiH između Olimpika i Sarajeva postignut je stoti gol ove sezone u Premijer ligi BiH, a postigao ga je krilni napadač Sarajeva Benjamin Tatar.

Igrala se 21. minuta utakmice na Otoci kada je golman gostiju Elvis Džafić ispucao loptu koju je primio Tatar i sa vrha šesnaesterca savladao golmana domaćih Adnana Hadžića. To je dakle bio stoti gol ove sezone u ligi, a do kraja je Tatar postigao još jedan, čime se izdvojio na vrhu liste strijelaca.

U sezonama u kojima se u ligi takmiči 12 ekipa, ovo je nakon sedam kola trenutno druga najefikasnija sezona. Prva sezona koja se igrala u ovom formatu je sa 109 postignutih golova nakon sedam kola zasad najefikasnija. U sezoni 2018/19 je nakon sedam kola postignut 101 gol, prošle sezone 96 golova, a u sezoni 2017/18 93 gola.

Stoti gol u prošloj sezoni postigao je napadač Čelika Haris Dilaver u utakmici 8. kola protiv Mladosti, a sezonu ranije igrač Zrinjskog Nemanja Bilbija, u zaostaloj utakmici petog kola protiv Zvijezde 09.

Kapiten Sarajeva Krste Velkoski je u sezoni 2017/18 u meču 8. kola protiv Širokog Brijega postigao stoti pogodak te sezone, dok je sezonu ranije strijelac stotog gola bio napadač Krupe Ozren Perić, koji je postigao gol protiv Slobode u 7. kolu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P