PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Trener Jakirović večeras debituje u PLBiH

Zrinjski će proljetnu premijeru u Premijer ligi BiH imati na svom stadionu u Mostaru, gdje će dočekati ekipu Krupe.

Foto: SportNews.hr

Zrinjski će proljetnu premijeru u Premijer ligi BiH imati na svom stadionu u Mostaru, gdje će dočekati ekipu Krupe.

Reklo bi se idealan protivnik za Plemiće na startu drugog dijela sezone i na debiju novog trenera Sergeja Jakirovića, koji je na konferenciji za medije danas najavio ovaj meč.

“Nadam se da smo spremni. Optimista sam jer smo napravili sve što smo planirali, odigrali smo devet utakmica u kojima smo se nekad prezentirali bolje, nekad malo slabije, ali to sam povezivao s umorom. Nekima su teško pale pripreme, koje su bile teške. Prošli smo neokrznuti, najviše nam se problema pojavljivalo nakon slobodnih dana, ali to nije ništa strašno ako se pauzira sedam dana zbog povrede”, istakao je Jakirović na početku.

Na pitanje u kakvoj je formi ekipa, ovaj bivši kandidat za selektora Zmajeva je rekao:

“Pitanje je u kakvoj smo mi svi formi. Naravno da će svi reći radili smo dobro, svi su zadovoljno… Stvori se tih 15 imena na koje najozbiljnije računate, neću reći da je Krupa savršen protivnik, ali mislim da će biti jedna otvorena utakmica. Nadigrali su Borac u generalci, bilo je dosta promjena kod njih i onako, zanimljivi su. Energični, agresivni… Pretpostavljam da će biti slična utakmica onoj s Olimpikom ovdje.”

Otkrio je i da je već iskristalizirao startnih 11, te da se premišlja samo oko jedne ili dvije pozicije, a na pitanje o tome je li Zrinjski jači nego jesenas rekao je da tu mora biti subjektivan.

“Mogu tu biti subjektivan. Nismo doveli neka zvučna imena, ali meni ime ništa ne predstavlja. Samo je bitno u kakvom si stanju, koliko si gladan i koliko možeš pridonijeti. Imamo dobar kostur tima s dobrim i iskusnim, karakternim igračima, koji su pobjednici i uz ove mlade to može biti dobar miks”, dodaje Jakirović.

O rivalima iz Premijer lige…

“Upoznao sam ih dobro. Gledao sam sve utakmice jesenskog dijela, na pripremama je bilo dosta rotiranja, ali stil igre Željezničara, Veleža, Sarajeva(…) je uvijek isti u biti. Pauza je dosadila svima. Prošlo je 75 dana od zadnje utakmice i sigurno da se radujemo”, kaže Jakirović.

“Ibanez, Škrbić i Ćorluka su sigurno out za ovu utakmicu dok su ostali igrači na raspolaganju”, zaključio je strateg Plemića.

Utakmica Zrinjski – Krupa igra se večeras od 19:05h uz direktan prijenos na Areni Sport 1 BiH.

Izvor: SCSport.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P