PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Trener Radnika pred odlaskom iz kluba

Trener Radnika Slavko Petrović ne može više da se nosi sa prijetnjama i pritiscima.

Slavko Petrović

Trener Radnika Slavko Petrović pokupio je svoje stvari i napustio kancelariju na stadionu. U jutrošnjem razgovoru potvrdio je da više ne može da se nosi sa pritiscima koji su konstantni u posljednje vrijeme, a posljednje prijeteće poruke su kulminacija pritiska.

“Već duže vrijeme izložen sam pritisku, trpio razne prijetnje, kako verbalne, tako i poruke koje sam dobijao lično i putem SMS-a. Prije desetak dana sam dobio poruku okačenu na vjetrobransko staklo da idem iz kluba, a sinoć mi je na stadionu takođerostavljena poruka u kojoj je izražena prijetnja smrću. Ja sam došao da radim, treniram, smatram da sam to ozbiljno radio ali stvarno nemam više snage. Zvao sam predsjednika da mu saopštim moju odluku, ali on mi se ne javlja. Žao mi je igrača i ljudi koji vole ovaj klub, ali stvarno više nemam snage za ovakva prepucavanja, posebno kada mi je život ugrožen. Fudbal je samo igra gdje pojedinci nemaju osjećaj za to”, rekao je Petrović.

Petrović je u klub došao tokom zimske pauze, radio tokom cijelog perioda, digao Radnik, i po ocjeni svih da nije bilo njega na čelu stručnog štaba klub bi bio u mnogo većim problemima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P