PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Treneri obje ekipe prokomentarisali utakmicu između Zvijezde 09 i Tuzla Cityja

Treneri obje ekipe, Milenko Bošnjaković i Boris Savić, su na press konferenciji iznijeli svoje viđenje utakmice.
Milenko Bošnjaković i Boris Savić

Ekipa Tuzla Cityja je prošla furiozno kroz Ugljevik. Na otvaranju premijerligaške sezone uvjerljivo su porazili domaćina Zvijezdu 09 sa 5:1, a treneri obje ekipe su na press konferenciji iznijeli svoje viđenje utakmice.

Milenko Bošnjaković: “Po rezultatu bi nekome ko nije bio ovdje izgledalo da je to bilo tečno, da je bilo na nekom visokom nivou. Međutim, svi koji su bili ovdje vidjeli su da smo se mi dobro namučili, odnosno da je Zvijezda odigrala izuzetno korektnu utakmicu. Ja sam takvog mišljenja da je ovo moglo biti i 5:1 za Zvijezdu, obzirom na slijed događaja. Prepoznaje se ozbiljan rukopis kolege Savića, vidi se da ekipa ima i glavu i rep ali mi smo danas imali malo više sreće. Čestitam Zvijezdi na korektnoj utakmici.”

Bošnjaković je još dodao da su presretni zbog velika tri boda, te da se već okreću narednoj utakmici protiv Radnika. Nakon njega novinarima se obratio i trener Zvijezde 09 Boris Savić, koji je prvo čestitao treneru gostiju i njegovoj ekipi na pobjedi.

Boris Savić: “Ne znam šta reći poslije poraza od 5:1 na domaćem terenu? Mi smo odigrali jako dobro, pogotovo početak utakmice kada smo imali tri-četiri izuzetne šanse. I kod rezultata 0:1 smo također imali jako dobre šanse, ali kao što to u fudbalu biva, kažnjeni smo za svaki naš propust. Neiskustvo dvojice mladića, golmana i desnog beka koji imaju šesnaest godina, ali to je škola koju moramo da prođemo. Tuzla City je sigurno jedna od kvalitetnijih ekipa po igračkom kadru u ligi, ali sigurno da ovo nije realno. Kolegi Bošnjakoviću želim puno sreće u nastavku prvenstva, a mi se moramo okrenuti narednim utakmicama i da nađemo način da prebrodimo dječije bolesti.”

Savić je još prokomentarisao i povredu napadača Badjija, koji je za četrdesetak minuta provedenih u igri pokazao koliko je važan za igru Zvijezde 09.

“Ono što boli možda i više od poraza je povreda našeg centarfora Badjija. Vidjeli ste šta nam je donosio dok je bio u igri, međutim dečko je izdržao četrdesetak minuta i nije više mogao. Vidjećemo kakav je stepen povrede, nadamo se da nije ništa ozbiljno.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P