PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Tuzlaci optimisti pred duel sa Zrinjskim

Meč su najavili Zlatan Nalić i Huso Karjašević.

Tuzla City će danas ugostiti Zrinjski u utakmici jedanaestog kola Premijer lige BiH, a trener domaćih Zlatan Nalić optimista je pred ovu utakmicu.

“Spremamo se za utakmicu koja se igra sutra. Po mom mišljenju Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u ligi. Ekipa su koja je imala malo težak ulaz u Premijer ligu. Sada su već jedna dosta dobra ekipa, sa dobrim igrama i rezultatima. Imali su problem sa realizacijom, ali sve su bolja i bolja ekipa. Što se tiče nas, mi smo tim koji igra dosta dobar fudbal. Dosta često to i naplatimo. Protiv Željezničara nam je sreća okrenula leđa, ali se nadam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i zalaganjem, te da ćemo početi osvajati bodove protiv direktnih konkurenata za gornji dio tabele. U ovom trenutku mogu reći da smo totalno oslabljeni. Barišić, Morris i Rustemović, neće moći nastupiti protiv Zrinjskog”, rekao je Nalić.

Teren bi mogao biti težak zbog kiše.

“Ako je teren dosta blatnjav tu nema igre, a i mi i Zrinjski želimo da igramo nogomet. Upravo to bi moglo odlučiti kakvu ekipu ćemo izvesti, kako ja tako i moj kolega”, završio je Zlatan Nalić, trener Tuzla Cityja.

Osim Nalića, na press-konferenciji novinarima se obratio i Huso Karjašević, nogometaš Tuzla Cityja.

“Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica. Zrinjski je kvalitetna ekipa, ali svakako da dočekujemo utakmicu spremni i motivisani. Uz respekt prema njima, mi imamo svoje ciljeve, a to su tri boda sutra”, rekao je Karjašević.

Utakmica Tuzla City-Zrinjski igra se danas u 15 sati na Gradskom stadionu Tušanj.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P