PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U Borcu složni: Dolazimo na Grbavicu po tri boda!

Nekadašnji igrač Željezničara Goran Zakarić i trener Borca Vlado Jagodić su optimisti pred današnji duel.

Foto: FK Borac

Na sarajevskoj Grbavici nas očekuje duel dvije ekipe koje u prva dva kola imaju maksimalan učinak, bez primljenog gola. Posljednji duel ovih timova u glavnom gradu BiH završen je bez pobjednika. U Borcu ne bi imali ništa protiv da tako bude i sutra, iako je cilj uzeti sva tri boda.

“Znamo šta je cilj, a jasno je da se radi o derbiju kola. Ovo su najlakše utakmice za igrati, to uvijek govorim igračima. Derbi dolazi nam u pravo vrijeme, u igrače imam puno povjerenje, oni mogu da naprave dobar rezultat, ali se s ovim duelom ne završava prvenstvo. Isti su uslovi za sve, nema pritiska od publike. Cijenim kolegu Amara Osima, poznajemo se dobro, imali smo dosta duela. Iako je Željezničar mnogo mijenjao u prva dva kola poznajemo njihovu igru i mislim da iznenađenja neće biti. Imamo četiri igrača koji su bili u Željezničaru, oni znaju kako se tamo radi i kako se dočekuju ovakve utakmice. Nećemo se braniti i ići na bod, već ćemo pokušati da dođemo do pobjede”, rekao je trener Borca Vlado Jagodić.

Iskusni stručnjak najavljuje promjene u timu, jer je nekim igračima neophodan odmor. Za sutrašnji duel ne konkurišu samo Kukrika i Subić.

“Svi znamo da Željezničar ovakve utakmice dočekuje veoma ozbiljno. Hendikep za obje ekipe je što nema publike. Idemo u Sarajevo da pružimo dobru i kvalitetnu partiju. Igrao sam sa 70-80% igrača koji su sada na Grbavici. Uz ozbiljan pristup možemo do dobrog rezultata, a to su tri boda i vjerujem da ćemo se sutra veče u Banjaluku vraćati srećni i zadovoljni”, optimista je nekadašnji igrač Željezničara Goran Zakarić.

Utakmica Željezničar – Borac igra se danas u Sarajevu sa početkom od 17 sati, uz direktan prenos na kanalu Arena sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P